Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΤΩΡΑ..

Στην εκπόνηση προτεινόμενου Κτηριολογικού Προγράμματος για το νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το ΓΕ.Λ. Κισάμου και το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου, προχώρησε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προσδιορίζοντας το μέγεθος, το είδος και τον αριθμό των απαιτούμενων χώρων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους.
Το προτεινόμενο Κτηριολογικό Πρόγραμμα χορηγείται στον Δήμο Κισάμου, ο οποίος πρέπει να προχωρήσει τάχιστα όλες τις επόμενες - απαιτούμενες εκ του νόμου - ενέργειες για την έκδοση του τελικού εγκεκριμένου Κτηριολογικού Προγράμματος.
Οι διαδικασίες αυτές περιγράφονται αναλυτικά σε σχετικά έγγραφα του Τμήματος Α’ Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Δήμο Κισάμου, στο πλαίσιο της τακτικής αλληλογραφίας που υπάρχει εδώ και μήνες για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ολοκληρωθεί από τον Δήμο Κισάμου και η προβλεπόμενη διαδικασία μεταβίβασης του σχολικού ακινήτου από τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε. στον Δήμο, όπως σαφώς ορίζεται από το Ν. 4483/17.
Ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Η ολοκλήρωση του προτεινόμενου Κτηριολογικού Προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το ΓΕ.Λ. και το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου. Ανοίγει τον δρόμο για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών ενός σημαντικού έργου, που προσδοκά με δικαιολογημένη αγωνία η τοπική κοινωνία και το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου, με στόχο την τάχιστη ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από την πλευρά του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα». 

Υ.Σ Ευτυχώς που τα πράγματα τα μαθαίνουμε απο τους ίδιους τους υπουργούς- βουλευτές γιατί απο ενημέρωση ο Δήμος μας σκίζει. Αλλά είμαι σίγουρος οτι η Επιτροπή παιδείας θα έχει συνεδριάσει για το θέμα ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: