Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ..ΑΝΑΓΚΑΙΑ

Εύγε, στους υπεύθυνους που έκαναν πράξη αυτό που πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και εξέδωσαν τα πρακτικά του Β' παγκόσμιου συνεδρίου Αποκορωνιωτών που αν δεν κάνω λάθος έγινε το 2017. 
 - Το δικό μας συνέδριο που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές αλλά κάπου κολλήσαμε και μείναμε στο πρώτο μόνο, ακόμα περιμένουμε τα πρακτικά, που δυστυχώς όπως φαίνεται θα είναι δύσκολο και να εκδοθούν τώρα, εκτός βέβαια αν οι δυο Δήμοι που έχουν Κίσαμο μέσα Κισσάμου και Πλατανιά, κάνουν μια ενέργεια μαζί με τον Φιλολογικό σύλλογο Κισάμου για να να τα εκδώσουν. Να θυμίσω οτι το δικό μας συνέδριο που διεξήχθει σε ένα διήμερο στην πόλη της Κισάμου και στο Κολυμβάρι, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, έγινε τον Οκτώβριο του 2016.
Μάλιστα όπως ξέρετε όσοι δεν παρακολούθησαν το συνέδριο δεν υπάρχει άλλη εικόνα εκτός απο κάτι λίγες περιλήψεις που την εποχή εκείνη το blog είχε δημοσιεύσει, μάλιστα τραβώντας μας και το αυτί επειδή τις δημοσιεύσαμε παράνομα μιας και σε λίγες μήνες θα είχαμε τα επίσημα πρακτικά... Φυσικά απο τότε έχουν περάσει πολλοί μήνες δίχως να υπάρχει και κάποια σχετική ανακοίνωση για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

Να θυμίσω οτι το 3ήμερο του Οκτώβρη του 2016 είχαν μιλήσει πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι: 
Ο Μητροπολίτης Παπαγιαννάκης Δαμασκηνός, ο κ.Ζορμπάς Κωνσταντίνος, ο κ. Νανάκης Ανδρέας, ο κ. Λουπασάκης Ελευθέριος η. κ. Γιακουμάκη Ελευθερία, η κ. Στεφανουδάκη Δέσποινα, ο κ. Γιαννακάκης Νίκος, ο κ. Βακάκης Αντώνιος, ο κ.  Καμηλάκης Ι. Παναγιώτης, ο κ. Σκαλίδης Ελευθέριος, ο κ. Ροδουσάκης Κυριάκος, η κ. Λουτζάκη Ειρήνη, ο κ. Πουλάκης Νίκος, ο συγχωρεμένος Δεικτάκης Θανάσης, ο κ. Βαβουλές Γεώργιος, ο κ. Ανουσάκης Χαράλαμπος, η κ. Χναράκη Μαρία, ο κ. Μαρινάκης Μανώλης, η κ. Μαρκουλάκη Σταυρούλα, ο κ. Ανδριανάκης Μιχάλης, ο κ. Παπαδάκης Μάριος, ο κ. Ζερβουδάκης Παναγιώτης, ο κ. Θεοδούλου Θεοτόκης, η κ. Χατζηδάκη Ελπίδα, ο κ. Φαντάκης Ιωάννη, η κ. Κωνσταντουδάκη-Κιτρομηλίδου Μαρία, ο κ. Ψαράκης Κωνσταντίνος, ο κ. Τσικνάκης Κώστας, ο κ. Κουλετάκης Ανδρέας, η κ. Αλιγιζάκη Στέλλα, ο κ. Φουρναράκης Κωνσταντίνος, ο κ. Βουρλιώτης Α. Μανόλης, ο κ. Χαρωνίτης Γ. Βασίλης ο κ. Νικολακάκης Δημήτρης, η κ. Σημανδηράκη Ζαχαρένια, η κ. Αποστολάκη Ελευθερία, η κ. Γεωργακάκη Ελένη, η κ. Κωτσάκη Καλλιόπη και η κ. Στασινοπούλου-Παπαζήση Τιτίκα.
Ας ελπίσουμε οτι θα εισακουστούμε και θα γίνει η προσπάθεια αυτή που κατοχυρώνει πολλά πράγματα για μας που στερούμεθα και γραμμένη την ιστορία μας αλλά και το σπουδαιότερο όπως έχει τονίσει ο Κυριάκος Ροδουσάκης  δεν έχουμε μια ξεκάθαρη  βιβλιογραφία των πηγών που μιλούν για την Κίσαμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: