Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν έχει σημασία που έχει τραβηχτεί η φώτο, ούτε πότε, ούτε ποιος... σημασία έχει η πράξη αυτή που δεν τιμά κανένα μας. Μετά τα σχολεία και τις πλατείες, τώρα φτάσαμε και στο τελάριασμα ζωών δίχως ίχνος ευαισθησίας στους σκουπιδότοπους.
Όποιος θέλει να έχει σκύλο πρέπει να σκέφτεται και αυτές τις περιπτώσεις και επειδή τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολύ περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό καλό είναι αν δεν έχει χρήματα για μια στείρωση, να μιλήσει με την φιλοζωική οργάνωση της περιοχής μας και τον Δήμο που απ ότι ξέρω έχουν χρηματοδοτικά προγράμματα για στειρώσεις και δεν έχει πει ακόμα όχι σε καμιά τέτοια περίπτωση.
Η προσπάθεια δεν είναι να βρούμε τον ένοχο, αλλά να καταλάβουμε πλέον οτι με αυτές τις ενέργειες εκθέτουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά ολάκερη και την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: