Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Επειδή πήρα πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με τον απολαυστικό διάλογο που είχα (εκτός απο μένα και με άλλους) με κάποιο κύριο εκ Χανίων (μου διαφεύγει το όνομα του), ρωτώντας με να μάθουν πληροφορίες σχετικά με το συμβαίνει, ποιος είναι, αλλά και γιατί αυτή η επιμονή του τόσα χρόνια -κοντεύει δεκαετία- να μας κατηγορεί, βάζοντας μας διαρκώς ψευτοδιλήμματα, μάλιστα γράφοντας σχόλια ακόμα και σε άσχετα με το θέμα άρθρα, ότι είμαστε Άθεοι-παγανιστές, δωδεκαθεϊστές κλπ... σας πληροφορώ οτι είναι αυτός που κυνηγά τα παιδιά που κάνουν γκράφιτι στις αυλές των σχολείων ή όπου αλλού βρουν... προσοχή όχι αυτά που λερώνουν τους τοίχους με συνθήματα, αυτά δεν τον ενδιαφέρουν, αλλά αυτά που σχεδιάζουν μια εικόνα... μιας και εκείνος την ερμηνεύει και ενεργεί κατόπιν κατά το δοκούν.  (με μηνύσεις και δικαστήρια) 
Η αλήθεια είναι οτι δεν τον έχω συναντήσει, δεν του έχω μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο, ούτε έχω βέβαια και την αγωνία να το κάνω... όμως θα τον δείτε να γράφει και εδώ μόλις αναρτηθεί αυτό το κειμενάκι (δεν μπορεί να αντισταθεί) για να μας εξηγήσει τι βλέπει σε κάθε σχέδιο που έκαναν τα παιδιά το 2011 (πάνω) στον ανατολικό τοίχο των ετοιμόρροπων Λυκείων ή στους παροπλισμένους σκουπιδοτενεκέδες της πόλης, αλλά και με τις σημερινές ζωγραφιες σε εγκαταλελειμμένα κτήρια με άδεια ή χωρίς. (το πρόβλημα του ήταν και είναι οτι δεν τους έχουν δοθεί άδειες για να ζωγραφίζουν σε δημόσια κτήρια)
Δεν μπορώ να μην του δώσω βήμα να πει αυτά που θέλει, αφού βέβαια συστηθεί...μάλιστα όσο γράφει τόσο θα τον καταλαβαίνουμε όλοι τι είναι και τι αποσκοπεί.....  Φυσικά είναι η τελευταία φορά που θα τον αφήσω να λερώσει τους δικούς μου τοίχους, εδώ και στο F/B με άδεια αφού ως και τώρα το έκανε αυθαδώς και χωρίς άδεια...
Υ.Σ Μιας και είμαι σίγουρος οτι θα μας γράψει 5-6 κατεβατούς απο θεωρίες συνωμοσίας, οτι στρεφόμαστε εναντίον της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας κλπ, τον παρακαλώ εκτός του οτι να είναι σύντομος...να τυπώσει κι ένα βιβλίο με τις παρλαπίπες του, αφού είναι τόσο σίγουρος και μας και να μας το μοιράσει, μιας και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να χειριστούν τον ηλεκτρονικό τύπο καλά σαν και αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: