Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Η ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΟΛΙΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Το ψαρολίμανο της πόλης που σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδος δεν θα είχε αυτήν την εικόνα που έχει τώρα και θα είχε αξιοποιηθεί κατάλληλα. Θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο και για τους εναπομείναντες επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής αλλά και να σουλουπωθεί κατάλληλα σαν επισκέψιμος χώρος. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει πολλά μάλιστα ο σύλλογος των αλιέων Κισάμου προσπαθούσε να βρει λύση στα μικροπροβλήματα του αλλά δεν είχε βρήκε ανταπόκριση ως και τώρα. Με την αλλαγή όμως της διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο του νομού, φαίνεται οτι κάτι πάει να γίνει, αν και η προσπάθεια ιδιαίτερα του προέδρους του δεν φτάνει μόνο. 

Έτσι έμαθα οτι εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν κάποιες προσπάθειες, απο τον πρόεδρο του ΛΤΝΧ κ. Βιριράκη, ώστε να δει αν μπορεί να ενταχθεί όχι μόνο το ψαρολίμανο της Λίμνης αλλά και τα άλλα καταφύγια - λιμανάκια της περιοχής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020» ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» (Μέτρο 8.3.3: Άρ. 63.1 του Καν. 508/2014 ‘Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων [για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα]). Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ενεργό πρόγραμμα αναρτημένο στην σελίδα του ΟΑΚ.
Για να δούμε αν επιτέλους γίνουν κάποια πράγματα και εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: