Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Επειδή τις τελευταίες μέρες όλοι βρισκόμαστε εν μέσω πληθώρας πληροφοριών που άλλοτε είναι έγκυρες, άλλοτε αναληθείς και άλλοτε παίρνουν την μορφή καταγγελίας, θα ήθελα να διευκρινίσω.... 

Μα αγαπητή μου Γιούλη, ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Κισάμου, φυσικά και συμβαίνουν όλα αυτά όταν δεν υπάρχει σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση, όχι για τα συμβάντα της πανδημίας, αλλά για τι πρωτόκολλα θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά απο την ανακοίνωση έστω και ενός κρούσματος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη σαν την δική μας. Έγκαιρη πληροφόρηση που μόνο ένας μπορεί να δώσει και αυτός δεν είναι άλλος απο το ΕΟΔΥ. Βέβαια κι εδώ η πληροφόρηση ήταν χάλια αφού τα γεγονότα μας αποδεικνύουν οτι κανένας δεν ειδοποιήθηκε για 10 μέρες, άσχετο αν στις 7 μέρες και μετά απο έντονες διαμαρτυρίες των γονέων που τα παιδιά τους έκαναν τα τεστ, βγήκε μια ανακοίνωση Πυθίας απο τον Δήμο οτι τα εως τότε ελεγμένα τεστ στα σχολεία της πόλης ήταν αρνητικά, κατά κ. Χαρδαλιά. Πράγμα που τις επόμενες μέρες αποδείχτηκε οτι δεν ήταν σωστό, μιας ή είχαν ελέγξει ελάχιστα δείγματα, ή κανένα, αν και είχαν περάσει 8 εργάσιμες μέρες.

Σαφώς και η πολιτική προστασία του κράτους έχεις τον κύριο λόγο στα πάντα, όμως ένας δήμος σαν το δικό μας με 100 παιδιά να έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και καμιά 20αρία δάσκαλοι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, αφού όλοι ξέρουμε οτι κανένας μα κανένας δεν έκατσε καραντίνα απο τους γονείς αυτών των παιδιών ή τα αδέλφια τους. Άρα κάπου άρχισε το πράγμα να ξεφεύγει... ευτυχώς φανήκαμε τυχεροί αυτό λέω εγώ αν λάβω υπόψιν μου τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα και τι ακούμε καθημερινά είτε απο τις ενημερώσεις του κράτους ή απο τα βρωμοκάναλα. 
Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει ο Δήμος αφού το κράτος δεν μπορούσε λόγω φόρτου... πρώτο να καθησυχάσει το κόσμο, να ζητήσει πληροφορίες απο τον ΕΟΔΥ για το τι πρέπει να κάνει ή γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση και φυσικά......
Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου ... να προμηθευτεί τα Rabid test για όλους τους μαθητές των σχολείων που είχαν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κονδύλι σίγουρα μεγάλο... αλλά ανάμεσα σε ένα μισθό χειμωνιάτικο της μονομετοχικής, η αξία των 100 ελεγμένων παιδιών είναι πράξη τεράστιας διαφοράς, φυσικά αξιέπαινη όσο και αποστομωτική για οποιοδήποτε θα έκανε σχόλιο ή καταγγελία ή θα έλεγε ανακρίβειες.

Φυσικά τα Rabid test έγιναν στο 1ο Δημοτικό κατόπιν εορτής.... 
Κανείς δεν καταλογίζει ευθύνες, παραλήψεις μπορεί, αλλά οι περισσότερες δικαιολογημένες, μιας και τα πάντα που μας συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα. Όμως για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι ειδικοί συνεργάτες, για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι αντιδήμαρχοι και Δήμαρχοι...να προλαβαίνουν και να κάνουν αυτό που δεν ξέρουμε ειδικά αυτοί που ακούγοντας οτι υπάρχει κρούσμα τα ...χάνουν και κατηγορούν.
Αλήθεια αν είχαμε 100 κρούσματα, λόγω της κρατικής ολιγωρίας τι θα γινόταν στην πόλη;
Ας φανούμε ψύχραιμοι και ας μαθαίνουμε απο αυτά γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα... στην αρχή είμαστε δυστυχώς.

Υ.Σ Ο Δήμος Κισάμου έχει καλύτερο πρωτόκολλο για τις υπηρεσίες του ..απ ότι τα σχολεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: