Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ....

Το θυμάστε το καλοκαιρινό μπάχαλο στην πόλη με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αν και πάρθηκαν δεν εφαρμόστηκαν, αλλά και όπου εφαρμόστηκαν δεν τηρήθηκαν. Μάλιστα ήταν τόση η μουρμούρα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε που κόντεψε να χωρίσει τις πιάτσες και να φέρει μια διχόνοια άνευ προηγουμένου ανάμεσα στους επιχειρηματίες της πόλης. Φυσικά να μην ξεχάσω οτι κατόπιν εντολής άλλαζαν οι ρυθμίσεις αποβραδίς και ενώ ήξερες σήμερα οτι ο τάδε δρόμος είναι κλειστός τον έβρισκες ανοικτό και προς το τέλος του καλοκαιριού η δημοτική αρχή δεν άντεξε την μουρμούρα και άνοιξε την μισή Σκαλίδη για να κατευνάσει τα πνεύματα. Τραγικά πράγματα. 

Όπως έμαθα λοιπόν τώρα, η δημοτική αρχή έβγαλε το κονδύλι που χρειαζόταν για να παραγγείλει τα σήματα ΚΟΚ, απαραίτητα για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που είναι και αναρτημένη στην σελίδα του Δήμου. Ας ελπίσουμε οτι φέτος θα τα εφαρμόσει όποια κι αν είναι αυτά, αρκεί να πάρει την απόφαση νωρίς και να είναι σταθερή, για να μπορέσουν και επιχειρηματίες να κανονίσουν τα της δουλειά τους. 

 Ήδη με την περυσινή αναδουλειά και τα μέτρα της κυβέρνησης οι μουρμούρες θα είναι περισσότερες φέτος... αν και εφόσον δεν εκμεταλλευτεί η δημοτική αρχή τον χρόνο που έχει τώρα και την ευκαιρία που οι δρόμοι είναι άδειοι. Είπαμε οτι όσο παίζουμε τους συγκοινωνιολόγους τόσο ρίχνουμε λάδι στην φωτιά και διχάζουμε τις πιάτσες. Σε μια πόλη δεν μπορεί να μην εφαρμόζονται αυτά που ψηφίζονται ακόμα κι αν δεν είναι προς το όφελος κάποιων .... ούτε πρέπει να γίνονται χατηράκια μεσαζούσης της σεζόν επειδή κάποιοι είναι κολλητοί μας και κάποιοι άλλοι δεν μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Οι δημότες είναι όλοι ίσοι στα μάτια της Δημοτικής αρχής και η μαγκιά είναι εκεί... να κάνεις αυτό που πρέπει και έχεις υποσχεθεί. 

Υ.Σ Τα σήματα στην πόλη τα βάζει καθ' υπόδειξη η τροχαία (αστυνομία για μας) και δεν τα βάζει ούτε ο αντιδήμαρχος ούτε ο αντιπρόεδρος.... γιατί αν συμβεί έστω και ένα ατύχημα με λάθος σήμα τότε κλάψτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: