Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Απαιτούν επαναληπτικό τεστ οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό Γραμβούσας
Ενώ πλησιάζει ο καιρός για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Γραμβούσας γίναμε μάρτυρες μιας τραγελαφικής κατάστασης. Οι καραντίνες των εργαζομένων πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους, αναμένεται (πιθανή απολύμανση του χώρου από τον Δήμο Κισσάμου αλλά ωστόσο η προϊσταμένη και η βοηθός της επικοινώνησαν με το Κ.Υ Κισσάμου για την διενέργεια επαναληπτικού τεστ, όπου η υπεύθυνη τις ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει και αρκεί να είναι... απύρετες δύο συνεχόμενες ημέρες μετά την λήξη της προσωπικής τους καραντίνας για να επιστρέψουν στην εργασία τους! Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η διαδικασία είναι ορθή δεδομένου ότι μιλάμε για επιβεβαιωμένα κρούσματα και για δομή που πάνε παιδιά. Βέβαια η αντίδραση τους ήταν έντονη διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τον παιδικό σταθμό αν δεν κάνουν επαναληπτικό τεστ. Ίσως πρέπει και ο Δήμος να επέμβει και να το απαιτήσει...

Το παραπάνω κειμενάκι δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή σελίδα e-Kissamos και είναι ένα παράδειγμα της παλιοκατάστασης μας και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον μη συντονισμό των ενεργειών σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ή όπως θέλουν να μας παρουσιάσει η κυβέρνηση. Εύλογα τα ερωτήματα και η ανησυχία όχι μόνο της προϊσταμένης του παιδικού σταθμού όπως και των γονέων που τα παιδιά τους δεν νόσησαν. Ερωτήματα που πηγάζουν και απο τις ως και τώρα συνθήκες αντιμετώπισης των κρουσμάτων στην Κίσαμο. (ανακοίνωση αποτελεσμάτων μετά απο 10 μέρες, καραντίνες που μπαίνουν τα σχολεία τώρα ενώ έπρεπε να μπουν απο την αρχή της υποψίας, έλεγχοι με παρακάλια, κλπ.)
 Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, αλλά μιας και ο Δήμος μας έχει προσλάβει επί αυτού ειδικό σύμβουλο καλό είναι να αρχίσει να ενημερώνει αφού βέβαια συμβουλευτεί την πολιτική προστασία της χώρας -όπως έκανε και πριν κάμποσες μέρες. Το θέμα είναι σοβαρό, μάλιστα δεν χωρά αμφιβολία οτι, ότι έχει γίνει ως και τώρα στην περιοχή μας αντί να μας καθησυχάζει μας δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα, σπέρνοντας αμφιβολίες και εκνευρισμό. Συντονισμός δεν υπάρχει, οι πολίτες πρέπει να μαντεύουν τι πρέπει να κάνουν και η κατάσταση είναι τόσο φλου που δείχνει οτι το σύστημα υστερεί σε πολλούς αν όχι σε όλους τους τομείς. 
Μας τρώει η αμφιβολία και οι σκέψεις και κάποιος πρέπει να μας ηρεμήσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: