Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΒΟΥΣΙΑ

Δυο απο τις μόλις 7 αφίσες που έχουν διασωθεί απο τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις "Γραμβούσια" που γινόντουσαν απο το 1983!!! και μετά στην πόλη μας. Είχαν προηγηθεί οι γιορτές κρασιού απο τον ίδιο σύλλογο προβολής Κισάμου.
Συλλεκτικά κομμάτια και είμαι σίγουρος οτι κάπου θα υπάρχουν και οι άλλες απλά χρειάζεται ψάξιμο. Τα πρώτα Γραμβούσια κρατούσαν μια βδομάδα ενώ όπως φαίνεται και το 1992 έπιασαν μήνα. Και οι δυο αφίσες είναι έργα ζωγραφισμένα στο χέρι, απο τον κ. Παυλάκη του 1983 και απο τον Νίκο Γιαννακάκη του 1992 ο οποίος ίσως να θυμάται ή να κρατά αρχείο με τις αφίσες που έφτιαξε αν δεν κάνω λάθος και τα επόμενα χρόνια.
Εδώ οι υπόλοιπες 5, του 1997, 1998, 2002, 2018, 2019, φέτος δεν έγιναν.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Γιωργιλάκη για την ευγενή παραχώρηση των αφισών σε ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: