Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 (ΔΗΜΟ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)
Αξιότιμοι Κύριοι,
είμαι κάτοικος Πλοκαμιανών και εκ μέρους του χωριού μου, πήρα την πρωτοβουλία, μετά από κάποιες προσπάθειες που κάναμε να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα του χωριού μας και οι οποίες δεν έπιασαν τόπο, να σας θέσω προ των ευθυνών σας για την κυριολεκτικά άθλια κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους των κοντινών μας χωριών, στο κάτω δρόμο του χωριού μας ο οποίος επικοινωνεί με τον κεντρικό, καθώς επίσης και για τους αγροτικούς δρόμους. Οι δρόμοι αυτοί διασχίζονται από πολλούς ανθρώπους καθημερινά.
Μετά από την μεγάλη βροχόπτωση και τις καταστροφές που έγιναν το 2018, οι δρόμοι όχι μόνο δεν φτιάχτηκαν αλλά γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι. Συνέχεια ζούμε με τον φόβο μίας νέας βροχόπτωσης. Οι εργασίες που έγιναν ήταν πρόχειρες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μπάζα, πέτρες και χώματα και στις δύο πλευρές του δρόμου, στις ελιές, στα χωράφια. Όλα αυτά καθιστούν την διάσχιση του πολύ δύσκολη. Η άσφαλτος έχει φύγει σε ένα σημείο του δρόμου, έχει πάρει θέση μία τεράστια λακκούβα και σε λίγο διάστημα θα ξεκολλήσει και όλη η άσφαλτος. Είτε οι βροχές είναι έντονες καταιγίδες, είτε μικρής έντασης, δημιουργούν πολλά προβλήματα στους αγρότες και στους ανθρώπους που έχουν τις περιουσίες τους. Στο σύνολο τους οι αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στις καλλιέργειες να γίνεται με μεγάλη δυσκολία έως και καθόλου. Επίσης, ένα ακόμα μειονέκτημα που χρήζει άμεσης λύσης, είναι τα γεφυράκια του χωριού. Σε περίπτωση πυρκαγιάς από που θα περάσουν;;;;
Η κατάσταση των δρόμων αποτελεί ευθεία δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα του χωριού μου, το οποίο διασχίζουν χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να επισκεφθούν το Μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας, Ελαφονήσι και το Κεδρόδασος. 
Τα Πλοκαμιανά, ένα μικρό χωριό, με 15 μόνιμους κατοίκους. Ένα χωριό που υπάρχει ζωή και μετά την καλοκαιρινή σεζόν, με ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται, μετακινούνται. Ένα χωριό, ιδιαίτερα ενεργό. Αλλά δυστυχώς κι ένα ξεχασμένο για σας χωριό που κανείς δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία και που κανείς δεν μας έχει επισκεφθεί να δει και να συζητήσουμε τα προβλήματα μας. 
Ευελπιστώ στην άμεση αντίδραση σας, κατ' αρχήν να επισκεφθείτε το χωριό μου, να διαπιστώσετε την κατάσταση των δρόμων και να αποφασίσετε για την αποκατάσταση τους το συντομότερο και με τον όποιο δυνατό καλύτερο τρόπο.
Ο δρόμος, κύριοι, είναι ο ίδιος με τον δρόμο που περάσατε λίγο πριν τις εκλογές. Κάθε μέρα, κάθε χρόνο, υπάρχει ζωή στο χωριό. Μην μας τις δυσκολεύετε. 
Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι κάνουν τον τόπο. Κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει το χωριό μας ζωντανό και όμορφο.  
Κωσταντίνα Λιτσαρδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: