Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 Αρχίζει σήμερα η τελεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία και είναι υποχρεωτική. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας στα διαδικτυακά μαθήματα η ύλη θα προχωράει κανονικά. Χθες και προχθές έγιναν οι τελικές δοκιμές απο τους εκπαιδευτικούς και το σύστημα λειτούργησε αν και δεν ήταν υπερφορτωμένο. Σήμερα θα φανεί αν αντέξει....

Κάθε διδακτική ώρα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30' και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων. 
Τώρα εκτός του συστήματος που με αγωνία περιμένουν οι εκπαιδευτικοί να δουν αν λειτουργήσει υπάρχει και πρόβλημα με τις ανάγκες των μαθητών σε ψηφιακό εξοπλισμό και για τον λόγο αυτό έχουν πάρει φωτιά εδώ και κάμποσες μέρες τα τηλέφωνα του Δήμου Κισάμου, που με μια γρήγορη ματιά και παρ' όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει χρειάζονται τουλάχιστον αλλά 100 ίσως και περισσότερα tablet για τις ανάγκες όλων των μαθητών. Είναι αλήθεια οτι δεν είναι μόνο ο δήμος Κισάμου που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα αλλά όλη η Ελλάδα αφού πάρα πολλοί γονείς δεν έχουν την οικονομική ευκαίρια να έχουν ένα ταμπλετ για τα παιδιά τους.
Βέβαια άλλοι δήμοι, και παράδειγμα φέρνω τον Δήμο Χανίων, που αναγνωρίζοντας τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει σε μαθητές όλων των βαθμίδων με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, προχώρησαν στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού (tablet), συνολικού ύψους 72.000 ευρώ που αντιστοιχούν περίπου σε 600 συσκευές, από ιδίους πόρους. 
Ας ελπίσουμε οτι και ο Δήμος Κισάμου θα βρει λύσεις στο πρόβλημα με τις ανάγκες των μαθητών των σχολείων του, και σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χαχλάκη, υπήρξε η διαβεβαίωση οτι η σχολική επιτροπή του Δήμου Κισάμου, ήδη έχει καταγράψει τις ανάγκες των σχολείων και θα προχωρήσει και αυτός στην προμήθεια εξοπλισμού ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες όλων των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: