Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια πολύ όμορφη φωτογραφία 1966 απο το αρχείο της Κατερίνας Νταντινάκη-Δερμιτζάκη από το πρώτο νηπιαγωγείο που λειτούργησε στην Κίσαμο το 1955. Είναι η χρονιά που θα αλλάξει αίθουσα, και απο την Αρετά και το παλιό σπίτι του Σχετάκη, θα μετακομίσει στο νέο κτήριο στην πλατεία Μάνου Κατράκη και στον δρόμο προς Πολυρρήνια. Φυσικά με την καλή μας την νηπιαγωγό εκείνα τα χρόνια την Κική.
Κρίμα βέβαια που δεν είναι ολάκερη η φώτο...μάλλον δεν μας χωρούσε, μιας και λείπουν κάμποσα παιδιά, ίσαμε 12, αφού στην τάξη τότε ήμασταν 35 παιδιά, όχι μόνο απο την πόλη αλλά και μερικά απο τα χωριά.

Τα ονόματα τα βλέπετε στην φώτο μερικά δεν τα έβγαλα και χρειάζομαι βοήθεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: