Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ....

 Ο Γαβριήλ πέρασε και απο την Κίσαμο ένα ζαμάνι αλλά δεν βρήκε ανοικτό γήπεδο για να παίξει μπάλα... είχε όρεξη και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά. Πάντως ξέρει να κάνει καλή δουλεια όπου και να πηγαίνει ... τώρα στον Δήμο Μινώα στο Ηράκλειο.
Γράφει στην σελίδα του....
- Τρεις μήνες μετά την πλήρη εφαρμογή του e-Δημότης app, τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την πολιτική ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που χάραξε η νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, διαμορφώνοντας μια νέα σχέση - ψηφιακή και περισσότερο συμμετοχική - με τον πολίτη...
Έως σήμερα, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν υποδεχθεί περισσότερα από 1.270 ηλεκτρονικά αιτήματα εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί τα 1.095 (ποσοστό ανταποκρισιμότητας άνω του 85%), με τον αριθμό των ημερήσιων αιτημάτων να ανέρχεται σε 8 περίπου και το μέσο χρόνο ανταπόκρισης των δημοτικών υπηρεσιών σε 5 ημέρες. 
Το σημαντικότερο: η διοίκηση και οι υπηρεσίες του Δήμου διαθέτουν πλέον ένα real time εργαλείο παρακολούθησης και συντονισμού του δημοτικού έργου σε επίπεδο καθημερινότητας, το οποίο καθιστά την εξυπηρέτηση του πολίτη περισσότερο άμεση, αμφίδρομη και αποτελεσματική!

Δεν θα σχολιάσω τις υπηρεσίες του δικού μας δήμου που οι άνθρωποι κάνουν οτι μπορούν μάλιστα και με το παραπάνω, αλλά κάποτε θα πρέπει να κάνουμε και μεις αυτό το βηματάκι... να προσφέρουμε υπηρεσίες ηλεκτρονικά στους δημότες μας. Φυσικά πάντα είχαμε ευκαιρίες για κάτι καλύτερο άσχετο ότι δεν τις θέλαμε ή δεν τις αξιοποιήσαμε.
Όσο για την σελίδα του Δήμου Κισσάμου θέλει δουλεια πολύ ακόμα για να μπορεί κάποιος που δεν ασχολείται επαγγελματικά με τα ηλεκτρονικά να την καταλάβει, αλλά και να βρει αυτό που θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: