Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ;

Μάλλον δεν έχει τελειωμό η αναμπουμπούλα στον Δραπανιά και όπως φαίνεται ξαναζούν κάποιοι κάτοικοι εποχές μεγάλης δόξας, εποχές εκφοβισμού και εκβιασμού.
Σε ενυπόγραφη επιστολή ο Μανώλης Φαραντάκης κάτοικος Δραπανιά αναφέρει την κατάσταση που έζησε  ...όταν τον επισκέφτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κισάμου, για το συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει εκεί με τις ιδιοκτησίες ανάμεσα στο Δημοτικό σχολείο και το σπίτι του και τον απείλησε.
Λέει λοιπόν στην επιστολή του
- Πολίτες του Δήμου Κισσάμου ωραίο δήμαρχο ψηφίσαμε. Αλήθεια κύριε δήμαρχε τον ξέρετε αυτόν τον σύμβουλο σας; Αν τον ξέρετε μαζέψτε τον, γιατί με απειλές, εκβιασμούς, και τραμπουκισμούς δεν θα πάτε μπροστά. Εγώ απειλές βέβαια δεν δέχομαι απο εκλεγμένους και μάλιστα όταν έχω απόλυτο δίκιο.
- Κύριε Τουλουπάκη φέρτε όσες πολεοδομίες θέλετε να με ελέγξουν, αλλά πρώτα να ελέγξουν το παράνομο έργο του σχολείου, τα σπίτια σας στο Καστέλι, των συγγενών σας, που είναι όλα παράνομα και φυσικά μετά και το δικό μου, δεν σας φοβάμαι. 
Εγώ πάω με τον νόμο, και ντρέπομαι που προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο που μας γυρίζει σε άλλες εποχές.
Να τον χαίρεστε κύριε Δήμαρχε τον αντιπρόεδρο σας...
Εμμανουήλ Φαραντάκης
Δραπανιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: