Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 .... στο Ευρωκοινοβούλιο
Τα ζητήματα της ιστορικής μνήμης και της ανάδειξης της διεκδίκησης των γερμανικών κατοχικών οφειλών προς την Ελλάδα, απασχολούν το Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.​
Πιο συγκεκριμένα, πριν δέκα μέρες η Διακομματική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, οργάνωσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο εκδήλωση με θέμα «Ιστορική μνήμη και χρέος», κατά την οποία παρουσιάστηκαν βιβλία και έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου από τις κατοχικές δυνάμεις των ναζί και τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Το θέμα ξαναμπαίνει στο τραπέζι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή τη φορά, μετά από πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου και Γιάννη Σκαλιδάκη. Συγκεκριμένα οργανώνεται εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη δράση του ευρωβουλευτή για την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης, την αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής που υπέστη η Ελλάδα κατά τη Γερμανική Κατοχή, η οποία εμπόδισε τη χώρα να μπει γρήγορα σε πορεία ανάπτυξης και την ανάδειξη του ζητήματος της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι και παρευρίσκονται οκτώ δήμαρχοι και φορείς από ισάριθμα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες ήταν ο δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, ο δήμαρχος Κανδάνου Αντώνης Περράκης, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρίου Μανώλης Καλομενόπουλος και εκπρόσωποι φορέων από την Καλή Συκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: