Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

GRECKA PANORAMA

Έκθεση στην Πολωνία (11-13 Δεκεμβρίου 2015, Βαρσοβία).
Στην έκθεση της Βαρσοβίας, θα συμμετέχουν Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, Ξενοδοχεία, Τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα. Η ανάγκη στήριξης του κλάδου του τουρισμού για την Κισαμο είναι επιτακτική. Στόχος της συμμετοχής της Κισάμου σαν προορισμός είναι η άμεση διερεύνηση πιθανών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού και διαφήμιση της περιοχής, σχετικά με τη δημιουργία αυξητικού ρεύματος Πολωνών τουριστών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Η Πολωνία αποτελεί παραδοσιακά μια σταθερή αγορά για την Κίσαμο από τις αρχές του 2000.
Εξάλλου, η αύξηση στην προσέλευση των Πολωνών τουριστών σε σχέση με το 2014, υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους΄με τον τουρισμό της περιοχής για στοχευμένη προβολή.
Να καταλάβουμε οι ιδιώτες ότι δεν αρκεί να τα περιμένουμε όλα από την Περιφέρεια, τον Δήμο, την Ryanair, τα ξενοδοχεία, τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι...
Πρέπει και οι ίδιοι να συμβάλλουμε, δεν γίνεται να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για την περιοχή μας μόνο 60 μέρες το καλοκαίρι, για αυτό δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις, με γενικότερα δυσμενή αποτελέσματα στην οικονομία του τόπου.
Πολλοί ξένοι και υποψήφιοι τουρίστες αγνοούν την ύπαρξη μας, δεν ξέρουν ότι υπάρχουμε, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν ενεργοποιηθούμε έντονα και συστηματικά όλοι, όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.
Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της 1ης συμμετοχής της Κισάμου στην Σουηδία το 2014 και στο Βέλγιο (με ιδιωτικά έξοδα) τον περασμένο Φεβρουάριο απέδειξαν, με τον καλύτερο τρόπο, ότι η Κίσαμος έχει απόλυτη ανάγκη μία δυναμική και πολύ καλά οργανωμένη συμμετοχή σε διεθνή τουριστική έκθεση.
Το κόστος για το περίπτερο 12τμ (3 χ 4 μέτρα και αφίσα 4 χ 2.5 μέτρα στην πλάτη του) που μπορεί να χωρέσει όλα τα λογότυπα των συμμετέχων), 
είναι 4.000 € (τελική τιμή - δεν επιβαρύνεται) με ΦΠΑ.
Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο, αστείο και ανεπίτρεπτο να μην μπορεί να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό από 30-60 ιδιώτες της περιοχής μας.
Υπάρχει προς το παρόν εκδήλωση ενδιαφέροντος από 4-5 άτομα, που θα παρεβρεθούμε έτσι κι αλλιώς με ιδιωτικά έξοδα σαν επισκέπτες.
Σύντομα θα αρχίσω να ενημερώνω ΕΝΑ-ΕΝΑ τα ξενοδοχεία, δωμάτια, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εστιατόρια, καφέ και μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής μας, ελπίζω σε μια ΘΕΤΙΚΗ ανταπόκριση.
Στο απώτερο μέλλον υπάρχει ο στόχος και για άλλες συμμετοχές σε εκθέσεις αλλά και προωθητικές ενέργειες - αλλά πρέπει να γίνει μια αρχή.
Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στην έκθεση της Βαρσοβίας, με οποιοδήποτε τρόπο (παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό έντυπο, λογότυπο, τοπικά προϊόντα), μπορείτε να επικοινωνήστε στο 6932641543 - Περράκης Κώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: