Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την αρχιτεκτονική σχολή του, προχώρησε στην καταγραφή και ανάλυση παραδοσιακών οικισμών του δήμου μας. Θα καταγραφούν τα ιδιαιτέρους αρχιτεκτονικού χαρακτήρα κτήρια καθώς και τα κατασκευαστικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των. 
Οι εργασίες που θα γίνουν με την επίβλεψη των καθηγητών τους, θα αναρτηθούν στην σελίδα της σχολής και θα είναι προσβάσιμα σε όλους.
Θα μελετηθούν 14 οικισμοί 
1. Δραπανιά    6. Χουδαλιανά         11. Γρηγοριανά
2. Ρόκκα          7. Τοπόλια               12. Μεράδα
3. Κερά            8. Άνω Καλάθενες   13. Κουκουναρά
4. Ποταμίδα     9. Τσικαλαριών        14. Καλυβιανή
5. Μάκρωνας 10. Πολυρρηνίας
Οι φοιτητές που βρίσκονται ήδη στην Κίσαμο και θα μείνουν ως και το Σάββατο "θα φιλοξενηθούν" σε ξενοδοχεία της περιοχής (12 Ε το άτομο με πρωινό) και τα έξοδα θα τα καλύψει ο δήμος Κισάμου (8.000Ε). Οι μετακινήσεις τους δε είναι μια χορηγία του ΚΤΕΛ Χανίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: