Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ

Σημασία είναι οτι η προσπάθεια δεν καρποφόρησε, όχι οτι δεν έγινε..έγινε αλλά βρήκε δυσκολίες από παντού. Εξάλλου το είπε και ο δήμαρχος..."με σαμπόταραν, με κυνήγησαν, έτσι δεν καρποφόρησε η προσπάθεια μας να φτιαχτεί ένα νέο στάδιο στα ανατολικά της πόλης". 
Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έτρεφαν τόσο μεγάλα όνειρα εξ αρχής. Πάντως ο δήμαρχος το (ξανα) ξεκαθάρισε.. η προσπάθεια συνεχίζεται....
Ας ελπίσουμε οτι κάτι παραπάνω ξέρει απ΄όλους μας....όμως...
- Εγώ κάνω μια απλή σκέψη .... ας αφήσουμε το νέο στάδιο για τις καλές εποχές που θα έλθουν!!!! γιατί 5-6.000.000 Ε δεν πρόκειται να βρούμε τώρα, κι ας κοιτάξουμε το νυν να το σουλουπώσουμε να το αναδείξουμε, να βάλουμε το ταρτάν, να φτιάξουμε τον φωτισμό, να φτιάξουμε τα αποδυτήρια, να το νομιμοποιήσουμε .. είναι στην καρδιά της πόλης και κάνει σε όλους μας ...
.. και ας βάλουμε στο διαπραγματευτικό τραπέζι όλους αυτούς που θέλουν και μπορούν και ειδικά τους 10-12 μεγάλους επιχειρηματίες της πόλης, να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο (όχι στάδιο) στον Κισαμικό, στην Θύελλα Κ. και όποια άλλη ομάδα γεννηθεί ως τότε... να είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και να μην έχει καμιά σχέση με στίβους και λοιπά αθλήματα. Αρχή να βρούμε ένα χωράφι έξω από την πόλη σε μια λογική τιμή και να αγοραστεί από τον δήμο. 
Δυστυχώς αν δεν βάλουμε στόχο το εύκολο δύσκολα θα φτιάξουμε κάτι, εξάλλου το ξέρουμε αυτό χρόνια....ονειρευόμαστε και στο τέλος ξυπνάμε και μια από τα ίδια, κακομοιριά και μιζέρια.
Ξέρω οτι η άποψη αυτή δεν θα την συμμερισθούν πολλοί, αλλά τουλάχιστον είναι μια άποψη!!

1 σχόλιο:

Ανδρονικάκης Ελευθέριος είπε...

Αν φτιάξουμε ένα νέο γήπεδο και όχι στάδιο, υποθέτω πως το σημερινό στάδιο θα καταργηθεί. Αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου τότε οι αθλητές στίβου του ΑΟΚ θα πρέπει να προπονούνται ή σε κάποιο χωράφι ή να πάνε στο πιο κοντινό στάδιο, στον Ταυρωνίτη. Είναι πολύ ωραίος ο πρωταθλητισμός, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και με δουλειά στα τμήματα υποδομών. Όμως μην ξεχνάτε πως εκτός από το ποδόσφαιρο υπάρχουν και άλλα αθλήματα που η νέοι μας ασχολούνται. Κάνοντας μια τέτοια επιλογή τους στερούμε το δικαίωμα να αθλούνται.
Ζω για λίγο ακόμη μακρυά από την Κίσαμο, όμως παρακολουθώ όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και νοιώθω μεγάλη χαρά με τις επιτυχίες των παιδιών μας.