Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Πάει καιρός τώρα που τα περισσότερα βράδια, τα μεσάνυχτα και μετά, οι κάτοικοι της Κισάμου παραμένουν ξάγρυπνοι ή ξυπνούν εφιαλτικά από δυο τρεις νέου που εννοούν να μετατρέπουν το δρόμο της Μητρόπολης και το χώρο της πλατείας στην παλιά Δ.Ε.Η. σε πίστα ράλι. Φρεναρίσματα, κολιές, σούζες με μηχανές και δε συμμαζεύεται. Άνθρωποι ηλικιωμένοι βγαίνουν έξω και παρακαλούν απεγνωσμένα να σταματήσουν. Το αστυνομικό τμήμα έχει την κλασική απάντηση  "δεν έχω περιπολικό, είμαι μόνος"!!!!. Αλήθεια υπάρχει κάποιος ανώτερος; Τι λένε παραμέσα οι ανώτεροι, όλη η περιοχή έχει ένα μόνο αστυνόμο να αστυνομεύει;
Κι αν δεν έχομε ράλι αρχίζουν τα καλάσνικοφ να βαράνε ένα γύρω, μη το ξεχνούμε 
Έλεος  πια, είναι ντροπή για μια κοινωνία να μη σέβεται τους γύρω και να αδιαφορεί τόσο για τους νέους τους παραδομένους στους κινδύνους της νύχτας.
Και αφού δεν υπάρχει τσίπα, ας υπάρξει επί τέλους  και αστυνόμευση σοβαρή, ή απλά νόμος
Για πιο πολιτισμό μιλούμε και για πια παράδοση. !!! Ας αφήσομε την υποκρισία και να δούμε τα χάλια μας!!!!!!
Ας μας δώσουν μια απάντηση οι άρχοντες, οι αρμόδιοι, γιατί κάποιοι πρέπει είναι αρμόδιοι!
Ακολουθούν υπογραφές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: