Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Ο Δήμος Κισάμου προχώρησε στην απευθείας ανάθεση µελέτης µε τίτλο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ».
Η μελέτη που είναι της τάξεως των 9.700Ε με ΦΠΑ, θα περιλαµβάνει την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, των έργων και των δραστηριοτήτων που εξελίσσονται ως σήµερα στο σύνολο του Ακρωτηρίου Γραμβούσα. Στόχος της µελέτης είναι η διατύπωση των στρατηγικών σχεδιασµών για την ανάπτυξη του Ακρωτηρίου τα επόµενα χρόνια µε σεβασµό και µε πλήρη τήρηση των νόµων και των περιβαλλοντικών δεσµεύσεων της περιοχής καθώς πρόκειται για περιοχή που προστατεύεται από το δίκτυο Natura τόσο ως SPA αλλά και ως οικότοπος προτεραιότητας SCI. Η µελέτη στοχεύει σε προτεινόµενες δράσεις που θα αναβαθµίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής µέσα από την ανάδειξη του φυσικού κάλους και την προστασία του Ακρωτηρίου. Θα καταγραφούν όλες οι πιθανές προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης και θα επιλεγούν οι λύσεις µε τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα εξυπηρετούν τόσο τον Δήµο Κισάµου όσο και τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: