Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μαζεύτηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου το 5μελες του Β1 του ΓΕΛ Κισάμου και συνεδρίασε για τα προβλήματα που έχουμε στο σχολείο και για την απάντηση που θα δώσουμε εμείς. Μέσα από τη συζήτηση που κάναμε αναδείχτηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές, υλικά και αναλώσιμα, καθώς και ότι εμείς και οι γονείς μας καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις ελλείψεις αυτές. Το κτιριακό πρόβλημα του Λυκείου ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. 
Τονίστηκε απ' όλους ότι η αδράνεια δεν αποτελεί λύση και ο μόνος δρόμος είναι  ο συντονισμένος αγώνας των μαθητών για να καλυφτούν οι ανάγκες μας, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, για μια παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα!
Απαιτούμε άμεσα λύσεις για τα παρακάτω:
1. Κτιριακό. Το κτίριο είναι παλιό και έτοιμο να πέσει πάνω μας. Δεν θα το αφήσουμε έτσι.
2. Να επαναλειτουργήσει το κλειστό γυμναστήριο ώστε να μπορούμε να αθλούμαστε εκεί όταν βρέχει 
3. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για βιβλία Αγγλικών
4. Να εγκατασταθούν σώματα θέρμανσης σε κάθε τάξη και με κονδύλι του υπουργείου να προμηθευτεί το σχολείο μας με πετρέλαιο. 
5. Χρηματοδότηση για καινούργιους Η/Υ
6. Να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις τουαλέτες για την αποφυγή ασθενειών. 
Καλούμε όλα τα 5μελή και 15μελή να καλέσουν συνελεύσεις τμημάτων και σχολείων και να συζητήσουμε όλοι οι μαθητές, για τα προβλήματα που μας καίνε! Να πάρουμε αποφάσεις για  αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες μέσα στα σχολεία. Να απαντήσουμε με καταλήψεις, κινητοποιήσεις, πορείες, για να απαιτήσουμε την ζωή και το σχολείο που μας αξίζει. Καλούμε σε συντονισμό της δράσης, όλων των σχολείων της Κισάμου, με κορύφωση τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων.

Το 5μελές του Β1, ΓΕΛ Κισάμου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά, τελικά κάποιος έμεινε να αγωνιστεί για την πολιτική που εφαρμόζεται. Ευτυχώς που έχουμε και τους μαθητές, να βάλουν τα γυαλια και σε μας τους γονείς!!

ΥΓ: Ζεστένονται και τα τραχτέρ βλέπω επίσης! Κάτι γίνεται επιτέλους...

Psomates είπε...

giati h B mono? oi alles ta3eis pou einai??

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ προβλημα της παιδειας ειναι γενικοτερο και πολυ μεγαλο και ασφαλως δεν αφορα μονο το Καστελι. Νομιζω οτι τα προβληματα δεν λυνονται με τα σχολεια κλειστα.Τα κλειστα σχολεια ειναι εις βαρος των μαθητων που φοιτουν σε αυτα τα ιδιωτικα μια χαρα θα λειτουργουν ας ξυπνησουμε επιτελους.Αληθεια γιατι πρωτοπορει ενα τμημα της Β Λυκειου ?Τυχαιο?

Revolut είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.