Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΝΟΜΟ .....

Επειδή πολλοί δεν ξέρετε σας ενημερώνω ότι τα φρούρια Τούρκικα και Ενετικά που έπεσαν υπέρ πατρίδος και έγιναν οικόπεδα, ένα και το δικό μας στην Κίσαμο, έγιναν καθ όλα νόμιμα την εποχή εκείνη και με τις ευλογίες του τότε κράτους.......Νόμος 332/25-3-1901 της "Κρητικής Πολιτείας" "Περί σχεδίου των πόλεων, κωμοπόλεων και χωρίων", άρθρο 5: "Οχυρώματα, περιτοιχίσματα, τείχη πόλεων, τάφροι και προχώματα και τα όμοια εμποδίζοντα την ελευθερίαν των ανέμων κυκλοφορίαν και πνοήν πρέπει να αποφεύγωνται, τα δε υπάρχοντα πρέπει βαθμηδόν να καταστρέφωνται".
Μια λάθος διάταξη σε ένα εξαιρετικά σύγχρονο για την εποχή του Νόμο της Κρητικής Πολιτείας. Και το έκαναν πράξη σε ένα μεγάλο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: