Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Σαν έργο η επέκταση του βιολογικού του κόλπου της Κισάμου και προπαντός της πρωτεύουσας του δήμου, είναι από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα που έχουν γίνει στην γειτονιά μας. Σαν αξία το έργο είναι πολύ παραπάνω από κάτι κόμβους και παρακάμψεις ...που κάποιοι προσπαθούν να μας τα πουν έργα. Δεν δικαιολογείται να λέγεται αναπτυσσόμενη πόλη, όταν στερείται τα απαραίτητα και ειδικά ένα βιολογικό. Δυστυχώς όλοι γνώριζαν τις δυσκολίες του επιχειρήματος ειδικά μέσα στην πόλη, αφού είναι πασίγνωστο ότι κάθε σπιθαμή της γης μέσα στην πόλη και σε περίμετρο 5 μιλίων είναι γεμάτη αρχαία ρωμαϊκά κατάλοιπα. Όμως με θέληση και υπομονή όλα λύνονται και σε αυτό συμβάλουν όλοι, αρχαιολογία, δήμος και μηχανικοί του έργου...οι οποίοι μπορεί να έχουν τον φόβο των αρχαίων αλλά δεν μπορούν και να κάνουν αλλιώς, πρέπει να βρουν λύσεις!!! Βέβαια η καθυστέρηση που παρατηρείτε μερικές φορές είναι αναμενόμενη, μιας και τα ευρήματα πρέπει να καταγραφούν να αποτυπωθούν και να βρεθεί λύση πως και από που θα περάσουν τα δίκτυα. Ας έχουμε λοιπόν υπομονή μα το έργο θα γίνει, μιας και όλοι πλέον το ζητούν..μηδενός εξαιρουμένου!!!!
Μάλιστα αυτό το έργο εκτός της λύσης που θα δώσει με το καθαρίσει επιτέλους ο παραφορτωμένος υδροφόρος ορίζοντας του κόλπου, θα χαρούμε την θάλασσα και τα ρέματα ανατολικά και δυτικά της πόλης δεν θα αποτελούν εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος...θα αποτελέσει και μια καλή καταγραφή των αρχαιοτήτων εντός της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: