Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΦΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

Τρόπους για την “αποκομματικοποίηση” και την αποφόρτιση του πολιτικού μηνύματος των δημοτικών εκλογών αναζητά η κυβέρνηση. 
Ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου των δημοτικών εκλογών ώστε να μην κατεβαίνουν εκλογικοί συνδυασμοί αλλά να υπάρχουν δύο λίστες μία με τους υποψήφιους δημάρχους και μία με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Με αυτό τον τρόπο ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιλέγει διαφορετικό δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο της αρεσκείας του που να μην προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. 
Η απόφαση δεν έχει ληφθεί καθώς υπάρχουν υπέρ και κατά και κυρίως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την πρώτη φορά προ εξαμήνου που ετέθη το θέμα στις κυβερνητικές συσκέψεις. Ενώ όμως αρχικά είχε απορριφθεί η σχετική εισήγηση τώρα κερδίζει ξανά έδαφος. Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι πολιτικός. Το κυβερνητικό επιτελείο φοβάται ότι στις δημοτικές εκλογές όπως και στις ευρωεκλογές θα υπάρξει μαζική ψήφος τιμωρίας της κυβερνητικής πολιτικής και των υποψηφίων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Με τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια το πολιτικό μήνυμα εξασθενεί. Με το παρόν σύστημα μπορούν να μετρώνται οι ψήφοι και να γίνονται αναγωγές στην συνολική δύναμη των πολιτικών κομμάτων. 

Να μια καλή ευκαιρία να ξεσκαρτάρουμε κάτι δημοτικούς συμβούλους που μας το παίζουν αρχηγοί με 140 ψήφους..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: