Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΦΟΝΗΣΙ

«Ληστρική εκμετάλλευση από τους Δήμους,
 ολιγωρία των υπηρεσιών και ο λογαριασμός 
για το μάρμαρο στους πολίτες».
Κύριε διευθυντά,       
σύμφωνα με το δημοσίευμά σας (20/8) για το Λαφονήσι, οι Υπηρεσίες ανέφεραν και οι δήμαρχοι παραδέχτηκαν, την παραβίαση νόμων σχετικών με την πολεοδομία, την υγιεινή και το δημόσιο συμφέρον (όχι όμως και με το περιβάλλον - δες Υ.Γ.1). Η ευθεία αυτή παραδοχή δεν επισύρει αυτεπάγγελτη εμπλοκή της Δικαιοσύνης;
Μέρος του προβλήματος είναι ότι δύο από τους αυστηρότερα προστατευόμενους οικοτόπους με κωδικούς 2250* και 3170* (Κέδροι και Εποχιακά Τέλματα αντίστοιχα, αλλά όχι μόνον αυτά) καταστρέφονται συστηματικά για πάνω από 20 έτη. Η σύσκεψη, όμως, ολοκληρώθηκε χωρίς λέξη για το ποιος, πότε και πώς θα αποκαταστήσει τα μπαζωμένα τέλματα και τους κομμένους/ξεραμένους κέδρους.
Ισως μετά την καταγγελία που έχει γίνει στην Ε.Ε., η οποία θα επισύρει πρόστιμο όπως του Κουρουπητού (που χρεώνεται πια στον Νομό, στερώντας τον από πολύτιμους πόρους) να βρεθεί ποιος πρέπει να κάνει τι.
Απραξία Πολιτείας, αδιαφορία πολιτών, μέχρι η Ε.Ε. - αστυνόμος να μας τραβήξει το αφτί (δαγκώνοντας την τσέπη). Η ίδια συμπεριφορά, τηρουμένων των αναλογιών, μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κατάσταση.
 Με τιμή
Πέτρος Λυμπεράκης
Υ.Γ.1. Παραπέμπω για τα παραπάνω στην εναρμονισμένη Οδηγία 92/43 ΕΟΚ (άρθρα 1.δ, 6.4, 8.1, 8.2, και 11) και στους ν. 1650, ν. 2742 άρθρο 9 και ν. 3937.
Υ.Γ.2. Αντίστοιχο καμπανάκι έχει χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και για τις περιοχές Μπάλου και Φαλασάρνων. Και εδώ θα περιμένουμε την Ε.Ε. - αστυνόμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: