Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;

Τσίπρας: «Να σαρώσουμε τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»
Συμμαχίες με ευρύτατες δυνάμεις και προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων, αλλά και στη βάση ενός «συμβολαίου πολιτικής και ηθικής εντιμότητας» θα επιδιώξει ο  ΣΥΡΙΖΑ τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να τις πολιτικοποιήσει έντονα, είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ίδιο το λαό».
Η θέση αυτή έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, του πρόεδρου Αλέξη Τσίπρα και διατυπώθηκε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Προτείνουμε το νέο στη θέση του παλιού, το δημοκρατικό στη θέση του αυταρχικού, το ριζοσπαστικό στη θέση του γραφειοκρατικού, το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου, το έντιμο στη θέση της σχεδόν επίσημα θεσμοθετημένης ανεντιμότητας, που τόσο έχει κοστίσει στο κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

3 σχόλια:

giannis είπε...

ποιοι κατά την γνώμη σου εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία από όλους που ξέρεις στα Χανιά ????

giannis είπε...

Ο παράγων (του παράγοντος) είναι, εξ όσων γνωρίζουμε, μετοχή του ρήματος παράγω, την οποία συναντούμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Αλλά για να μην χαθούμε σε γλωσσικά χωράφια, ας περιοριστούμε στα πολιτικά, στα οποία ο παράγων είναι είδος εν αφθονία. Οι παράγοντες ενδημούν σε κόμματα, σε υπουργεία, σε θέσεις εξουσίας, σε θέσεις εν γένει που παρέχουν στέγη, τροφή και προστασία.
Τι παράγει όμως ένας παράγων στην πολιτική, στον χώρο όπου ανήκει, στο κόμμα που τον στεγάζει; Εκ πείρας μπορούμε να πούμε ότι ένας παράγων μπορεί να παράγει πολλά, αλλά ένα είναι το κύριο: Αν είναι άξιος του χαρακτηρισμού του, παράγει και αναπαράγει τις φιλοδοξίες του, τις ατομικές του στρατηγικές, τους προσωπικούς του στόχους. Ο σωστός παράγων παράγει δηλαδή και αναπαράγει, και μάλιστα συνεχώς, τον εαυτό του.
Ακριβώς για τον λόγο αυτόν και καθώς στην πολιτική απαιτείται ένα μίνιμουμ ανιδιοτέλειας και ιδεών, γεννήθηκε ο απαξιωτικός όρος παραγοντισμός. Ως ιδιότητα του παράγοντος. Αλλά και ως κλίμα μέσα στο οποίο ανθούν, διαπλέκονται και συχνότατα συγκρούονται οι παράγοντες που παράγοντας τον εαυτό τους πέφτουν πάνω σε άλλους παράγοντες που κάνουν το ίδιο, με αποτέλεσμα πόλεμο παραγόντων και τελικώς μπάχαλο. Ο παραγοντισμός είναι σαν το οξύ -μπορεί να διαλύσει και το ατσάλινο τείχος που αλύγιστο ορμάει, που λέει ο λόγος.
Οι παράγοντες εντατικοποιούν την παραγωγή του εαυτού τους όταν πλησιάζουν εκλογές -μάλλον γιατί τότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Οι δημοτικές εκλογές ιδιαιτέρως, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες υποψήφιοι, είναι η χαρά των παραγόντων. Τότε συντελείται, αν το προσέξατε, και μια ούτως ειπείν αποκέντρωση παραγοντισμού και ξεφυτρώνουν μέχρι τον τελευταίο δήμο άνθρωποι που αποδεικνύονται σωστά εργοστάσια παραγωγής και αναπαραγωγής του εαυτού τους. Συχνά μάλιστα είναι και πολιτικώς ανεξίθρησκοι -μια οποιαδήποτε βιομηχανική στέγη τούς αρκεί και δεν πολυασχολούνται με το ιδεολογικό χρώμα της......για την αντιγραφή = giannis

giannis είπε...

Με βάση το ερώτημα «πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;» ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό σχετικά με κριτική που δέχεται ο Α. Τσίπρας στα περί «βλαχοδήμαρχων» που ανέφερε στην ΚΕ του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «αυτές είναι μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα και ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανατρέχει σε δήλωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2011, όπου υποστήριζε «για τον κατάδικο πλέον για υπεξαίρεση, πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο τα εξής: Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ο άλλος «έντιμος» άνθρωπος της περιοχής και υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στη Μακεδονία και ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, κ. Ψωμιάδης, καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος και εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειάρχη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζει επίσης ότι δεν έχει περάσει καιρός, επίσης, όταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου συνελήφθη για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίας, καθώς και για τον δήμαρχο Κιλκίς, επίσης στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος χορηγούσε χιλιάδες δελτία αναπηρίας ζημιώνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτά, προς το παρόν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επανέλθει στο θέμα αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ