Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΒΡΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ;


Διαθέτοντας τέσσερις νέες, άνετες και σύγχρονες, αίθουσες διδασκαλίες και μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά, το Λυκείου Ασημίου. Το νέο κτίριο του σχολείου ολοκληρώθηκε και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες εκπαίδευσης των νεαρών μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο Ασημίου. Το έργο, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ, (τόσο στοίχισε σε μας ο εκβραχισμός του κλειστού) είχε τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Λύκειο Ασημίου» και αφορούσε την κατασκευή κτιρίου που αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και υμιυπαίθριους χώρους συνολικής έκτασης 538,24 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο, στο ημιυπόγειο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, W.C αγοριών και κοριτσιών και αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, ενώ στο ισόγειο δημιουργήθηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας και συγκρότημα W.C αγοριών και κοριτσιών.
Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση της ηγεσίας του Δήμου Γόρτυνας για το χαρμόσυνο γεγονός, με τον Δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη να τονίζει σε δηλώσεις του, πως η αποπεράτωση του νέου κτιρίου του Λύκειο Ασημίου σηματοδοτεί την έναρξή μιας νέας εποχής για την εκπαίδευση του τόπου.
Επ ευκαιρίας το δικό μας Λύκειο πότε θα ξεκινήσει; Είπα πότε θα ξεκινήσει, και αμέσως θυμήθηκα το Θεοχαράκειο, το κλειστό γυμναστήριο, το συγκοινωνιακό πάρκο, το γήπεδο.....αλήθεια πότε θα ξεκινήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: