Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΛΗΞΕ ΙΣΟΠΑΛΟ

Σφοδρή αντιπαράθεση πάνω από τα αποκαΐδια είχαν χθες δυο δημοτικοί σύμβουλοι. Η αντιπαράθεση τους έφερε στα χέρια-γράφει Χανιώτικη εφημερίδα- μετά από την καταγγελία του ενός ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της πυροπραστασίας για τον σκοπό αυτό, αλλά για άλλες χρήσεις. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είπε ότι ορισμένα από τα χρήματα είναι ακόμα στα Ταμεία του Δήμου και περιμένουν πότε θα αποφασίσει ο δήμος να καθαρίσει από τα χόρτα την περιοχή! 
Σίγουρα λυπηρές καταστάσεις, ιδιαίτερα μετά από μια τέτοια καταστροφή, όμως κάποτε πρέπει να σπάσει και κανένα "αυγό" μιας και ως και σήμερα από αμέλεια και ανευθυνότητα έχουν χαθεί περιουσίες. Το ότι τα λεφτά κάθονται και δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα Ιούλιο μήνα, σίγουρα είναι ένα στοιχείο της αδράνειας μας, το ότι ρίχνουμε ευθύνες την επομένη της φωτιάς πάλι δεν είναι πολιτικά ορθό. 
Έχω γράψει πολλές φορές ότι πάμε πάντα πίσω από τα γεγονότα, και αν κανείς ήθελε να ρίξει ευθύνες την στιγμή αυτή θα έπρεπε να κατηγορήσει όλους τους εκάστοτε εκλεγμένους μας....και τον ένα που δεν χρησιμοποίησε τα χρήματα, αλλά και τον άλλο που δεν ενημέρωσε τους υπεύθυνους έγκαιρα για αυτήν την αδράνεια και καθυστέρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: