Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ...Η ΡΟΓΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΕΛ

"Τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ από τα χωριά κάνουν δρομολόγια προς Κισάμο μόνο κάθε Τρίτη και Παρασκευή!!!!Τις άλλες μέρες οι ηλικιωμένοι είναι αποκλεισμένοι...... Ντροπή κύριοι "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης! Δεν έπρεπε να είχατε κάνει σαν δήμος κάτι για αυτό? Μήπως μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι γίνεται με τον δρόμο "δολοφόνο" της σήραγγας?"
Το παραπάνω το βρήκα στο ιντερνέτ σε μια σελίδα από κάποια χωριανή μας, που ζει στην Ρογδιά.... το ΚΤΕΛ το ιδιωτικό, περνά Τρίτη και Παρασκευή τις υπόλοιπες ποιος;
Φυσικά για να μην κοροϊδευόμαστε σιγά που φοβούνται....την σήραγγα...κάτι άλλο φοβούνται τον Παντελή...εξάλλου το λέει και η ρίμα:
"Όταν περνάς απ΄την Ρογδιά τον Παντελή σωντίρα
να μην σου σπάσει το παρμπρίζ και τον προφυλακτήρα."
Και μετά λένε ότι θα βάλουν και αστικό δρομολόγιο στο Καστέλλι ..... εδώ κατάργησαν τα δρομολόγια προς τα χωριά μας. Μήπως για επιβράβευση θα τους δώσουμε το οικοπεδάκι με θέα προς την θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: