Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ

Ι. Δυο μικρά λεωφορεία ένα από το Σφηνάρι για Κάμπο-Αμυγδαλοκεφάλι και ένα στον Αγκυριάννη για Βλάτος-Λίμνη και Έλος δρομολόγησε το ΚΤΕΛ για τους μαθητές ..όλοι οι υπόλοιποι με τα πόδια. 2012 και να τα χάλια μας.....έπεσε το αναμενόμενο βραχάκι στον δρόμο και αποκλεισθήκαμε θεληματικά...ούτε εναλλακτικές λύσεις ούτε προτάσεις.......
Μόλις καλοκαιρέψει βέβαια που δεν θα είναι και τόσο χάλια η περίπτωση, τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.... κορόιδο είναι να χάνονται 70-80 εισιτήρια καθημερινά; Και φυσικά ποιος κλείσει αυτό το κομμάτι καλοκαιριάτικο θα είναι ο κακός, τώρα δεν πειράζει, είναι για εγχώρια κατανάλωση!!!
ΙΙ. Η Τουρκία φτιάχνει άμεσα 26 μαρίνες στα παράλια του Αιγαίου με σκοπό να τραβήξει τις 100.000 και πλέον θαλαμηγούς και κότερα που κυκλοφορούν στο Αιγαίο.....εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε -ονειρευόμενοι- μια μαρίνα που θα χωρά 120 σκάφη σε καμιά 25αριά χρόνια. Τι άλλο θα σκεφτούμε για να καταναλώσουμε την φαιά ουσία που έχουμε περίσσεμα; Ήμαρτον 3-4 ώρες έφαγαν όλοι οι εκλεκτοί της περιοχής για να πάρουν μια κοινή απόφαση.... ότι για να φτιάξουμε μια μαρίνα χρειαζόμαστε εκτός από πολύ "μαμ", την μελέτη του λιμενικού ταμείου... και να έχουμε λιμάνι έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: