Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ.....;


«Τρίτη βράδυ τρώμε έξω μόνο με 10 ευρώ»


Η κρίση ιδέες κατεργάζεται, όπως όλα δείχνουν, και οι ανάγκες, ακόμα και αυτές της εξόδου για φαγητού και ποτού, διατηρούνται «ζωντανές» χάρη σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Μετά την κατάργηση των μεσαζόντων, στη Βόρεια Ελλάδα η δημοτική αρχή αποφάσισε να καταργήσει και τα έξοδα μιας βραδυνής εξόδου σε εστιατόριο. Συγκεκριμένα, αφού οι καταστηματάρχες της συμπρωτευόυσας είδαν την κίνηση στα μαγαζιά τους να πέφτει κατακόρυφα, η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να τρώνε έξω κάθε Τρίτη βράδυ με 10 ευρώ! Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 ευρώ» που άρχισε πιλοτικά από το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα καθώς η ανταπόκριση του κόσμου και των καταστηματαρχών είναι μεγάλη.
Η επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης που εγκαινιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, μια διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, φαίνεται κυρίως στο γεγονός ότι τα καταστήματα εστίασης που θέλουν να μπουν στη λίστα συμμετοχής αυξάνονται καθημερινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: