Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ


Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τα έδωσε όλα:
«Πήρα αποφάσεις δύσκολες ίσως κόστισαν και πολιτικά για μένα αλλά χαλάλι γιατί έκανα και θα συνεχίσω να κάνω πατριωτικό κ προοδευτικό καθήκον μου. Μετανιώνω που δεν ζήτησα δημοψήφισμα νωρίτερα. Ο Λαός έπρεπε να εκφραστεί. Με είπαν τρελό και άφρονα, επειδή ζήτησα να δοθεί ο λόγος στο λαό. Αυτοί που με κατηγορούσαν ως τότε ως υποχείριο ξένων ρωτούσαν: μα πως είναι δυνατόν να παίρνει τέτοια απόφαση; Ρώτησε Μέρκελ; Ρώτησε Σαρκοζί; Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον ελληνικό λαό».
Για εμάς τα έκανε όλα ο ΓΑΠ. Για το λαό. Τα είπε αυτά μπροστά σε αυτούς που τον ανέτρεψαν, δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί…
Νωρίτερα ξεκίνησε το λόγο του με αναμνήσεις όταν πρωτοξεκίνησε την πολιτική του καριέρα πριν από τριάντα χρόνια. Αφού είπε πως έκανε περιοδεία από τα βουνά της Τριταίας και συνάντησε αγρότες και βοσκούς που του έλεγαν «Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου», είπε πως μαζί και πάλι θα είμαστε σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα, αλλά από μετερίζια διαφορετικά.
Θα έχει καιρό να βγει στους αγρούς και τα βουνά. Γιατί άλλα θα του φώναζαν τώρα οι γεωργοί, τα εξ’ αμάξης θα άκουγε από τους κτηνοτρόφους…
Έριξε και λίγο Ρίτσο, έτσι για να εμπεδώσουμε την αριστερή του κουλτούρα:  «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε αδελφέ μου για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Κι εμείς τραγουδάμε για να ξεχάσουμε τη φτώχεια..
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: