Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΊΟΥ ΒΑΜΟΥ


Με την υπ αριθμ 3/2012 σημαντική απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων, δικαίωσε δανειολήπτη, ο οποίος είχε χρέος σε ένα καταναλωτικό δάνειο και δύο πιστωτικές κάρτες, σε μία Τράπεζα, συνολικού ύψους 14.705,51 Ευρώ. 
Με την απόφασή αυτή το Ειρηνοδικείο Βάμου, ρύθμισε τα χρέη του δανειολήπτη για τέσσερα χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ/μήνα! Δηλαδή θα πληρώσει στην μοναδική πιστώτρια του Τράπεζα, το ποσό των 4.800 Ευρώ,του δόθηκε τετραετής περίοδος χάριτος για να σώσει την μοναδική του κατοικία καλούμενος μετά το πέρας αυτής, να πληρώσει το ποσό των 100 Ευρώ, για οκτώ μήνες, δηλαδή θα πληρώσει στην Τράπεζα μόνο 787,27 Ευρώ επί του συνολικού ποσού του χρέους. Το "κούρεμα" του χρέους θα είναι 9.118,24 Ευρώ,  και δεν θα γίνει ρευστοποίηση της μοναδικής του κατοικίας καθώς και τεσσάρων αγροτεμαχίων με ελιές, συνολικής εκτάσεως 2.217,49 τ.μ και ενός Ι.Χ αυτοκινήτου που είχε στην κατοχή του.
Ο δανειολήπτης που είναι 56 ετών, άνεργος, διαζευγμένος και πατέρας με ένα ανήλικο τέκνο, προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για στήριξη και συνδρομή ένταξης στο Ν.3869/2010, στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011 κατατέθηκε με την συνδρομή της ΄ Ένωσης, η αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με σεβαστή και ουσίας πρόταση, παρά την οικονομική αδυναμία του, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή, από την δανείστρια Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: