Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΣΧΟΛΙΟ

Μήπως είναι καιρός να κτυπήσουμε την γροθιά μας στο τραπέζι; Λέω μήπως; Καταχρεωμένος ο δήμος, σε επιτήρηση, μνημόνιο για να σωθεί, και άλλα πολλά ακούσαμε τις τελευταίες ώρες...τελικά μήπως είχαμε δίκιο τόσα χρόνια που λέγαμε ότι πάμε κατά διαόλου. Πλασματικοί ισολογισμοί, ανείσπρακτες οφειλές, μεταφορές δίχως αντίκρυσμα, και το αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό. Τόσα χρόνια τι έχει κερδίσει η πόλη μας; Τι;
Είμαστε χρόνια πίσω από κάθε άποψη, και δεν υπάρχει δικαιολογία από κανένα, ιδιαίτερα  από αυτούς που μας υποσχέθηκαν, ότι θα μας δώσουν, θα μας κάνουν, θα μας βοηθήσουν, από αυτούς που ορκιζόταν ότι θα μας έβγαζαν από την αφάνεια και την ανυπαρξία. 
Τελευταίος δήμος σε ολάκερη την Κρήτη τον κατάντησαν και μάλιστα τώρα με την βούλα του κράτους. 
Όσο και να μην θέλουμε να κατηγορήσουμε τους νέους άρχοντες μας, δεν μπορούμε να μην πούμε ότι και σημερινή δημοτική αρχή έχει και αυτή το μερίδιο της σ΄αυτό τον κατήφορο. Έχει και καλοέχει, γιατί δυστυχώς αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους που τόσα χρόνια μας διαφέντευαν, μας υποσχόταν, μας έταζαν, μας κορόιδευαν...είναι οι ίδιοι!
Τι κρίμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: