Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Μαΐου 2011

"ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ"

Η Νατάσα Μπομπολάκη στην παγκρήτια σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο, κατέθεσε τις προτάσεις της, ως νομικός, ως πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» και ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για τη άρση αυτής της παραβατικής κατάστασης, σε βάρος των ζώων του νησιού.
Οι «τίτλοι» της κας Μπομπολάκη από μόνοι τους δε σημαίνουν τίποτα όμως ο ουσιαστικός λόγος της, αφήνει ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα του προβλήματος. Μας δείχνει τι συμβαίνει και προτείνει λύσεις, αρκεί όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η εμπειρία της και η συνεχής ενασχόληση της πάνω σε αυτό το ζήτημα, της δίνει τη δυνατότητα ξεκάθαρα να θέτει ενώπιον μας ένα πρόβλημα που πολλοί κάνουν πως δεν βλέπουν.
Διαβάστε εδώ τα όσα ανέφερε η κα Μπομπολάκη στην παγκρήτια σύσκεψη: «Στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι να αναλωθούμε για πολλοστή φορά  σε εκτιμήσεις, διαπιστώσεις και αφορισμούς.
Στόχος μας είναι να ληφθούν εδώ και τώρα οι αποφάσεις και τα μέτρα εκείνα, που σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενός-δύο μηνών, ΛΟΓΩ  της έναρξης και της τουριστικής περιόδου, θα αλλάξουν άρδην  και οριστικά την υπάρχουσα κατάσταση, που τόση δυστυχία δίνει στα ζώα αλλά και τόσες πολλές πολιτιστικές και οικονομικές επιπτώσεις έχει για το νησί μας.
Επειδή όσοι δεν ασχολούνται επισταμένως με την τήρηση των κανόνων  της ευζωίας των ζώων, όπως τα φιλοζωικά σωματεία και οι χιλιάδες εθελοντές, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν, ούτε και να διανοηθούν τις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες που οι περισσότεροι Έλληνες επιφυλάσσουν στα ζώα τους.
Ούτε μπορούν να αντιληφθούν την αγωνία του θανάτου και τον πόνο των κακοποιημένων ζώων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λεγόμενα βαρελόσκυλα, τα σκυλιά που διαβιούν μέσα σε βαρέλια, barelsdogs, όπως πλέον τα αποκαλούν στο εξωτερικό.
Παρακαλέσαμε λοιπόν τους βασικούς ομιλητές αυτής της Σύσκεψης με την ομιλία τους και τις προτάσεις τους για μέτρα να συμβάλλουν στα παραπάνω και να φύγουμε από εδώ με την σιγουριά, ότι σύντομα τα πάντα θα είναι διαφορετικά.
Οι περισσότεροι από μας συνηθίζουμε να λέμε-και είναι πέρα για πέρα σωστό-ότι μόνο με την κατάλληλη παιδεία μπορεί να αλλάξουν νοοτροπίες, αντιλήψεις και ιδεολογικές απόψεις για την σχέση μας με τα ζώα και την θέση που κατέχουν αυτά στον πλανήτη μας.
Περισσότερα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: