Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

Προτού η κάθε Ένωση πάει σε εκκαθάριση θα υπάρξει ένας ισολογισμός μετασχηματισμού και θα υπάρξει και ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και ανάπτυξης. Θα μας το παρουσιάσει η Ένωση, θα το εγκρίνουμε εμείς και μετά θα προχωρήσει στον μετασχηματισμό της. Επειδή το νέο όργανο που θα προκύψει από τους συνεταιρισμούς θα είναι καθολικός δικαιούχος του προηγούμενου, άρα μεταφέρονται βάρη, ωφέλειες και περιουσιακά στοιχεία στην καινούρια Ένωση, με βάση αυτή τη διαδικασία εμείς θα επιχειρήσουμε, μέσα από ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, να σώσουμε, κατά το δυνατόν, τα περιουσιακά στοιχεία. Πάντως, πρέπει να τονίσω ότι και αυτοί που θα πάνε σε εκκαθάριση, παραγωγικά τους εργαλεία, τουλάχιστον κατά χρήση, θα μείνουν στη συνεταιριστική προσπάθεια και στην αγροτική προσπάθεια! Aυτό είναι το πλάνο για να σωθούν οι Ενώσεις, αυτά είπε ο υπουργός κατα την επίσκεψη του το προηγούμενο διήμερο στην Κρήτη. Μια Ένωση λοιπόν στο νομό και τα βάρη και οι ωφειλές θα την ακολουθούν. Η απορία μου βέβαια είναι αν θέλουν να πουλήσουν μερικά περιουσιακά στοιχεία, για να ξελαφρώσουν απο τα χρέη, που θα τα βρούν που όλα είναι υποθηκευμένα;

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Μόνα υποθηκευμένα; Είναι και ριμαγμένα! Κάθε φορά, όταν τους ακούω, να λένε, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, για μία ένωση, η μόνη ένωση που μου πάει στο μυαλό,είναι αυτή της Κρήτης με την Ελλάδα. Θα μπορούσε να ήταν και η ΑΕΚ, μα άστο καλλίτερα!