Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΑΔΥΚ

Ο ΟΑΔΥΚ είναι ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο που προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η κατάσταση όμως που επικρατεί σήμερα στον οργανισμό είναι απογοητευτική. Είναι προφανές ότι ο ΟΑΔΥΚ αποδυναμώνεται και απαξιώνεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Ειδικά η σημαντική συμβολή του ΟΑΔΥΚ στην διαχείριση του νερού της Δ. Κρήτης πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από την κυβέρνηση καθώς πρόσφατα η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παραλείψεις και τις αστοχίες στην υδατική της πολιτική.
-Αυτά εν ολίγοις αναφέρονται στην επερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την υποφαινόμενη διάλυση του ΟΑΔΥΚ. 
Αλήθεια οι δικοί μας βολευτές τι κάνουν;
 Λίγα λόγια για τον Οργανισμό.
Ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. είναι αναπτυξιακός Οργανισμός, με περιοχή αρμοδιότητας τα διοικητικά όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης της Περιφέρειας Κρήτης. Η έδρα του οργανισμού βρίσκεται στην πόλη των Χανίων.
Ιδρύθηκε το 1979 και είναι ο παλαιότερος αναπτυξιακός περιφερειακός οργανισμός της Ελλάδας.
Ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι διοικητικά και οικονομικά αυτοτελής, εποπτεύεται δε από το ΥΠΕΘΟ.
Λειτουργεί για το δημόσιο συμφέρον ως ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρία.
Οι σκοποί του Οργανισμού είναι, η εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης της περιοχής αρμοδιότητας του, η μελέτη, η χρηματοδότηση, η εκτέλεση, η λειτουργία και η αξιοποίηση κοινωφελών έργων. Η ανάληψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Μέτοχοι του είναι, η Τοπική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων νομών Χανίων και Ρεθύμνης, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί  νομών Χανίων και Ρεθύμνης, και το Ελληνικό Δημόσιο.Διοικείται από 16μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο ΟΑΔΥΚ, μέχρι σήμερα, έχει κατασκευάσει, κατασκευάζει και διοικεί μερικά από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής της Δυτ. Κρήτης.
    Έχει καταρτίσει, υποβάλει και υλοποιήσει ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, αξιοποιώντας έτσι όλα τα Κοινοτικά χρηματοδοτικά μέσα.
    Έχει καταρτίσει πλήθος αναπτυξιακά προγράμματα, σχέδια και μελέτες.
    Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για μεγάλα έργα  εκτός της περιοχής παρέμβασης του.
    Εκπονεί μελέτες  για την στήριξη των νέων Καποδιστριακών Δήμων παίζοντας το ρόλο του τεχνικού συμβούλου,
    Έχει την εμπειρία, την οργάνωση, τη διοικητική ικανότητα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις γραφείων, συνεργείων, εργαστηρίων και αποθηκών σ' όλη την περιοχή Δυτ. Κρήτης, για να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο ή πρόγραμμα ανάπτυξης
    Έχει συνεργασίες με πολλούς φορείς στην Ελλάδα και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και υλοποιεί κοινά προγράμματα.
    Συμμετέχει σε διάφορα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: