Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δήμοι Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου πήραν σχετική απόφαση Δ.Σ. για διάφορα μέτρα προστασίας στην προστατευόμενη περιοχή Λαφονησίου στο πλαίσιο αντίστοιχων αποφάσεων της ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι με ένα μέλος ο καθένας. 
Ένα από τα μέτρα ήταν η τοποθέτηση «μπάρας» η οποία εμποδίζει τα οχήματα να προσεγγίζουν τον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής Λαφονησίου.
Η απόφαση αυτή πολεμήθηκε με πολλές δικαιολογίες από μικρό μέρος της μείζονος αντιπολίτευσης όπου και καταψήφισε την απόφαση.
Χθες, αναρτήθηκε στην Διαύγεια αντίστοιχη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος στην οποία αναφέρεται η κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία βάσει της οποίας απαιτείται λήψη σειράς μέτρων πρόληψης περιβαλλοντικής ζημίας στην περιοχή Λαφονησίου, ένα από τα οποία είναι και η τοποθέτηση της «μπάρας».
Η απόφαση του Υπουργού επιβεβαιώνει το ορθόν των αποφάσεων των δύο Δήμων και σημειωτέον χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα και επικαλείται την ίδια νομοθεσία που αναφέρονται στις σχετικές αποφάσεις των δύο Δήμων.
Συνεχίζουμε στην πράξη και όχι στα ωραία λόγια, υλοποιώντας τον πλήρη σχεδιασμό που υπάρχει για την προστασία αναβάθμισης και ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών Natura του δήμου μας, μεταξύ των οποίων είναι οι παγκοσμίου φήμης περιοχές Μπάλου, Λαφονησίου και Φαλασσάρνων. 
Προσπαθούμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον των πολλών, άσχετα από δυσκολίες. 
Τα συμφέροντα των λίγων, τα αφήνουμε σε άλλους πρόθυμους. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: