Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Μπαντούραινα χρόνια η ψυχή του συλλόγου κύριων και Δεσποινίδων ενορίας Πύργου σέρνει το γάιδαρο για τα παραδοσιακά κάλαντα του συλλόγου στις γειτονιές της ενορίας*, με τα απαραίτητα αξεσουάρ στο σαμάρι. Μπιτόνι για το λάδι, κοφίνια για τρόφιμα και κουμπαρά για τους έχοντες. Στο στενό του Αϊ Νικόλα με τους κατοίκους της γειτονιάς. Κουφάκηδες Ψωματάκηδες..κλπ σε αναμνηστική φωτογραφία. Δεκαετία του 70.
* Η ενορία Αγίου Γεωργίου Πύργου έφτανε ως την πόλη και ξεχώριζε από αυτήν του Αγίου Σπυρίδωνα, από τον Λουσακιανό δρόμο και ως και το Τελωνείο. Η προβλήτα ανήκε στην ενορία Αγ. Σπ. και δυτικότερα από από αυτήν (ξενοδοχείο Βαρουχάκη) στην ενορία του Πύργου και κατέληγε  και ως και τον Ντάμιαλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: