Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Θετικά σχόλια για την Έρευνα για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Κισάμου, η αλήθεια ειναι οτι δεν ειδα πουθενά γραμμένα. Η 2η φάση της παρουσιάσης της έρευνας στο δημάρχειο πριν απο κάμποσο καιρό εκτός τα πολλά "ακατόρθωτα" περιλαμβανε και μια σειρά απο γεγονότα που εξόργησαν όχι μόνο τους λίγους ουδέτερους που παραβρεθηκαν αλλά τυπικά έδωσε και την εντύπωση της προχειροδουλειάς. Κατ' αρχάς δεν έγινε καμιά ενημέρωση για την 1η Φάση ...πλην το κακογραμμένο αποτέλεσμα του ερωτηματολόγιου της έρευνας το οποίο μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους.
Η ουσία βέβαια ειναι οτι και εκεί στο φυλάδιο αυτό τα ποσοστά που αναγράφηκαν (8 στους 10 θέλουν παράκαμψη, το 60% των κατοίκων επιθυμεί πεζοδρόμια, το 97% θεωρεί οτι υπάρχουν ακατάλληλες οδικές υποδομές, το 70% των δρόμων είναι σε κακή κατάσταση) δεν λέει τιποτα μιας και δεν αναφέρει με ακρίβεια απο πόσους κατοίκους ή επισκέπτες πάρθηκαν, ή ακόμα και το σπουδαιότερο, πόσοι απο τους απαντήσαντες ειναι κατοίκοι, μόνιμοι κάτοικοι, της περιοχής που θα αλλάξει.
Μια έρευνα στο πόδι που την σχολίασαν αρνητικά άπαντες, μάλιστα οι περισσότεροι επώνυμα, σαν κάτοικοι αυτής της περιοχής που τόσα χρόνια περιμένει κάτι και αυτό το κατι δεν έρχεται ποτέ. 
Θεωρώ οτι οι απόψεις που ακούστηκαν ή γραφτηκαν δημόσια αν τις εκμεταλευτούν οι υπεύθυνοι ειναι μια σίγουρη διαβούλευση, αφού το 90% του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας που θα αποφασισει (αποφάσισε) μπορει να ξέρει την περιοοχή, να εκλεγεται εδώ, αλλά δεν μένει εδώ να για την ξέρει τοσο καλά όσο αυτοί που αγωνιούν για την υποβάθμιση της.
Τέλος, καλό ειναι να καταλάβουν κάποιοι οτι πρέπει να έχουμε άποψη για αυτά τα κοινά που καθορίζουν το μέλον μας αλλά και των παιδιών μας... και φυσικά το να "καρφώνεις" σε υπηρεσίες αυτούς που έχουν άλλη άποψη για την πόλη που γενήθηκαν και αγάπησαν ειναι ρουφιανιά.
Ειναι βέβαια και αυτό ένα απο τα αγκάθια που ο τόπος έμεινε τόσα χρόνια στάσιμος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: