Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ

Τις 340.018 έχουν φθάσει οι αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί επί των δασικών χαρτών, ενώ τα αιτήματα διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων ανέρχονται σε 88.594. Στο μεταξύ, το ποσοστό μερικής κύρωσης των δασικών χαρτών υπερβαίνει το 90% και ως ποσοστό κύρωσης επί των αναρτημένων εκτάσεων έφτασε, σύμφωνα με στοιχεία από το ΥΠΕΝ, στο 95%.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως μετά την κύρωση του δασικού χάρτη κάθε μεταβίβαση, σύσταση, αλλοίωση και γενικά κάθε μεταβολή των εμπράγματων δικαιωμάτων στις δασικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν είναι άκυρες και ανίσχυρες, αν δεν συνοδεύονται από σχετικό πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Δασών, με το οποίο να βεβαιώνεται ο χαρακτήρας της έκτασης.
Οι περιοχές όπου υπάρχει ολική ή μερική κύρωση δασικών χαρτών είναι: Αρκαδία, Αρτα, Αχαΐα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εβρος, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Λακωνία, Λάρισα, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πειραιάς, Ροδόπη, Σέρρες, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χαλκιδική, Χίος, Αττική (Τουρκοβούνια), Δράμα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Κυκλάδες, Λέσβος, Πέλλα και Σάμος.
Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η αναμόρφωση του κυρωμένου δασικού χάρτη με: Α) την προσθήκη ή διαγραφή των εκτάσεων που υπάγονται ή παύουν να υπάγονται σε αυτόν σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία ή με δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν επί των πράξεων αυτών ή επί του ιδιοκτησιακού ζητήματος χορτολιβαδικών και βραχωδών εκτάσεων ή με διοικητικές πράξεις που έπρεπε να συμπεριληφθούν στον δασικό χάρτη ή εσφαλμένα αποτυπώθηκαν κατά την κατάρτισή του και δεν απεικονίζονται σε αυτόν, Β) τη διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων.
https://news.b2green.gr/

Στην Κίσαμο φαίνεται οτι υπάρχει σφάλμα και ιδιαίτερα στο λιμάνι Καβονησίου που παρά τις προσπάθειες τελικά πέρασαν οι λιμενοβραχίονες σαν δασικοί. Μάλιστα οι δασικοί χάρτες πυ ως τωρα έχουν επικυρωθεί χρειάζονται ειδικό λογισμικό για να ανοίξουν πράγμα που βάζει σε υποψίες τους πολίτες οτι θα χρειαστούν πάλι τρεχάματα και άλλα χρήματα. Στην ανάρτηση του ο πρόεδρος του Λ.Τ.Ν. Χανίων κ. Βρριράκη αναφέρει για το θέμα.
- Μερικές κυρίες του συγκεκριμένου αρμοδίου τμήματος της Δνσης Δασών Χανίων οφείλουν κάποιες εξηγήσεις , μέχρι τότε ας φροντίσουν τουλάχιστον οι δασικοί χάρτες που επικύρωσαν και φέρουν την υπογραφή τους, να ειναι προσιτοί στους πολίτες, ήτοι να μπορούν να τις ανοίξουν ηλεκτρονικά, όχι όπως τωρα που χρειαζεται το εξειδικευμένο λογιστικό QGIS που κανείς δεν διαθέτει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: