Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΑΣΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ

Από το 2021που ξεκίνησαν να δμοσιεύονται οι δασικοί χαρτες ειχα πει πολλές φορές οτι το λιμάνι μας ειναι δασικό και πρέπει να κάνουμε κάτι αν θέλουμε να προσωρήσουν τα έργα και να επικοιροποιηθούν όσες μελέτες μπορεί να μας κάνει το ΛΤΝ Χανίων μιας και εμείς σαν δήμ ειμαστε απλά θεατές στο παιχνίδι αυτό. Χθες λοιπόν δημοσιευθηκαν οι νέοι χαρτες με όσους ειχαν κανει ενστάσεις και έφεραν αντιρήσεις ... Η εκπληξη για μας καμιά ,μάλλον ξεχάσαμε να φέρουμε αντίρρηση για το λιμάνι μας και έτσι φαίνεται καθαρά πλέον οτι οι λιμενοβραχίονες ειναι δασικοί πράγμα που μας κάνει αισιοδοξους να δούμε τι νεο απειλούμενο ή προστατευόμενο φυτό ή δένδρο φυτρώνει εκεί.

Μετά τη Φαλάσαρνα και το στο λιμάνι Κισάμου κάτι θα φυτρώνει που η πολιτεία θέλει να προστατέψει. Αλλά ας σοβαρευτούμε και να περιμένουμε να δούμε τι θα μας απαντήσουν ο υπεύθυνοι. Πάντως ειμαι σίγουρος οτι το ΛΤΝΧ θα προσφύγει στα δικαστήρια για το θέμα αυτό, αν φυσικά εχει κάνει τις απαραίτητες ενστάσεις που δεν εισακούστηκαν. Για τον δήμο ειμαι βέβαιαο οτι δεν τον απασχολεί τόσο τώρα το θέμα, έχει σπουδαιότερα, αφού νομίζει οτι με μια κυβερνητική παρέμβαση θα λύσει το θέμα "δασικό"..  Απορία έχω αν μπορούσε γιατί αραγε δεν το έκανε ως τώρα αλλά ξαναπροσφεύγουμε σε αντιρρήσεις και ενστάσεις.
Λίγο σεβασμό θέλει ο τόπος και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν. Ειμαστε νωχελικοί αλλά κάτα βάθος ζηλευουμε οταν βλέπουμε τους άλλους να προκόβουν και εμείς να μην μπορούμε να λύσουμε ούτε ένα απο τα σοβαρά θέματα μας.
Για ποιες επενδύσεις μιλάμε όταν οι υποδομές μας ειναι στο έλεος της αδιαφορίας; 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: