Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟ ΚΗΘΥΡΩΝ

«Για το “Θεαθήναι” ή με ουσία;»
Αξιότιμοι,
Την περασμένη Δευτέρα 12 του μηνός ζήσαμε στην Κίσαμο δυο γεγονότα. Το πρώτο ήταν ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης της Κισάμου, o οποίος εορτασμός είχε την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη, προσκεκλημένη της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Ταυτόχρονα θεωρήθηκε σωστό από τον δήμαρχο Κισάμου να «εμπλέξει» στο ίδιο γεγονός, το δεύτερο μέρος της αδελφοποίησης με τον δήμο Κυθήρων. Ο λόγος ήταν να «εκμεταλλευτούν» τον εορτασμό, για να δείξουν και να πούνε πόσο πετυχημένη εκδήλωση ήταν και γι αυτό κάλεσαν και ένα πλήθος επίσημων εκτός δήμου. Με αυτό τον τρόπο έγινε υποβάθμιση του γεγονότος της αδελφοποίησης, διότι έγινε σε χρόνο που δεν είχε θαλάσσια συγκοινωνία η πόλη μας με τον δήμο Κυθήρων, ώστε να μπορούν να παρευρεθούν (όπως αρμόζει), πλήθος κόσμου και από τον «αδερφό» δήμο.
Υπόψιν ότι το πρώτο μέρος έγινε πριν ενάμιση χρόνο, περίπου, στα Αντικύθηρα και είχαμε συμμετάσχει πολυπληθής αντιπροσωπεία κισσαμιτών. Άφησαν, (με ευθύνη του δήμου Κισάμου), να περάσει τόσο χρονικό διάστημα αναιτιολόγητα και προσπάθησαν βεβιασμένα να το κάνουν σε λάθος χρονική στιγμή. Αποτέλεσμα: α) είχαμε δυστυχώς μόνο την παρουσία του κ. Δημάρχου Κυθήρων (με δυο εκπροσώπους του δήμου του) και β) ένα μισοάδειο (ή μισογεμάτο), Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, δίχως την παρουσία των όποιων εκ μακρόθεν επίσημων καλεσμένων του κ. Δημάρχου Κισσάμου, αλλά και δυστυχώς την απουσία (επειδή δεν προσκλήθηκαν), των εκπροσώπων υπηρεσιών και φορέων του δήμου μας (ακόμα και για τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας ήταν «αυστηρώς προσωπική» η πρόσκληση). Το μόνο θετικό σε όλη αυτήν την εκδήλωση, (το οποίο τονίστηκε από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ομιλητές και ακροατές) ήταν η ομιλία του κ. Δημάρχου Κυθήρων, που έδωσε ένα τόνο και ένα νόημα ουσίας για τις διαχρονικές εκ της αρχαιότητας σχέσεις των πολιτών των δυο δήμων και όχι μόνο. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του.
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου πέρα από το «Θεαθήναι», που ήθελε να εκμεταλλευτεί για λόγους προβολής, δεν εκμεταλλεύτηκε στην ουσία, τουλάχιστον, την παρουσία της κα Υπουργού για να της καταθέσει προτάσεις έργων για τον τομέα ευθύνης της (έστω για το «Θεαθήναι»). Δεν ακούσαμε κανένα ζήτημα ή αίτημα στην ομιλία του, ούτε στο δημαρχείο, ούτε στο γεύμα. Ούτε για το Μουσείο Μουσικών, ούτε για αρχαιολογικά έργα στην πόλη της Κισάμου, στην Πολυρρήνια, στην αρχαία Φαλάσαρνα. Ευτυχώς που έγινε αναφορά από τον βουλευτή κ. Διγαλάκη τουλάχιστον για την αναγκαιότητά χρηματοδότησης (της υπάρχουσας μελέτης της κα Χατζηδάκης Ελπίδας), για την αρχαία Φαλάσαρνα. Δυστυχώς κάποιοι, όσο και να τους βοηθούν και υποστηρίζουν άλλοι, δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμού που υπηρετούν.
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου


Δεν υπάρχουν σχόλια: