Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΛΟΣ ;

Τελικά και ο Μπάλος τελεσίδικα ειναι εξ ολοκλήρου δασικός οπότε καταλαβαίνουμε οτι θα χρειαστούμε αρκετούς δικηγόρους και "ειδικούς" για να μπορέσουμε να κάνουμε τις όποιες προσφυγές μας στο ΣτΕ το οποίο μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.
- Αλλά θα μου πείτε θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή;
Λογικά σαν δήμος και σαν φουλ οικολόγοι, (το έχουμε αποδείξει) πολίτες θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή που μας κατοχυρώνει πλέον τις προστατευόμενες περιοχές και μπαίνουμε στην λογική της προστασίας και αναγέννησης των. Αυτό βέβαια θα φανεί στην πορεία πόσο ειμαστε υπέρ και πόσο κατά και αν κάποιοι θα ξεβρακωθούν με την ιστορία αυτή την επομένη προσφεύγοντας ειδικά για το Λαφονήσι ζητώντας πίσω την αμμούτσα ώστε να συνεχίσουν το έργο του τρυγητού. 
Με μια πρώτη εικόνα η μόνη παραλία που μπορεί πλέον άφοβα να τοποθετήσεις ομπρέλες ειναι η Φαλάσαρνα, οι υπόλοιπες πρέπει να έχεις κόζι στην κτηματική υπηρεσία ή να βγάλουν ειδικό ΦΕΚ για μας και τον δήμο Κανδάνου -Σελίνου. Καθόλου τυχαίο οτι ο Δήμο Κισάμου θα ενεργοποιήσει την άδεια του για την παραλία της Φαλάσαρνας που εδώ και 2-3 χρόνια δεν την ενεργοποιεί αλλά την προσφέρει.
Φυσιολογική λοιπόν η πορεία του Λαφονησιού αλλά και κατ' επέκταση του Μπάλου να γίνουν Βοτανικά πάρκα (πρόταση της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου) η οποία πρόταση αν η δημοτική αρχή θέλει μπορεί να κατοχυρώσει (θα δει και τις δυνάμεις της) και να δει το Λαφονήσι και τον Μπάλο πάρκα και οχι ένα συνονθύλευμα ενεργειών κέρδους.
Κάθε απόφαση βέβαια σεβαστή, αλλά έτσι θα δείξει πραγματικά οτι σαν δήμος με τις 3 ποιο προστατευόμενες περιοχές στην Κρήτη θέλει το καλύτερο για αυτόν και τους πολίτες της. Αυτές βέβαια ειναι αποφάσεις που θα πληγώσουν πολλούς, αλλά σε μια δημοκρατία όταν λες επίσημα και παραδέχεσαι οτι έχεις κάνει λάθος την διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών σου, (δεν παίρνεις τυχαία ένα Κουκουράκη να σώσει την κατάσταση) για να δείξεις το άλλο καλό πρόσωπο σου που δεν ειναι μόνο και μόνο καλό επειδή έρχονται εκλογές πρέπει να έχεις και τα μπαλάκια διαθέσιμα να κάνεις την υπέρβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: