Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΑΙΣΜΑΤΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΓΑΤΙΩΝ

Επίσημη καταγγελία απο την κ. Κ. D για τα χάλια μας σε ένα θέμα που θα έπρεπε να είμαστε μια γροθιά και να της συμπαραστεκόμαστε όλοι.
- Σας ενημερώνω ότι το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 περίπου, μετέβην στο σημείο της Κισάμου Χανίων όπου φροντίζω 10 αδέσποτες γάτες τις οποίες έχω στειρώσει. Όλα αυτά τα κάνω με προσωπικά μου έξοδα, καθώς ο Δήμος Κισάμου, όπως διατείνεται δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τοποθετήσει ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα και να τα στειρώσει. Γνωρίζει όμως για την δράση των φιλόζωων της περιοχής. 
Το σημείο, όπως βλέπετε και στον χάρτη, απέχει τουλάχιστον 50 μέτρα από οποιαδήποτε οικία, είναι κρυμμένο πίσω από πικροδάφνες για να μην ενοχλεί και να μην φαίνεται και καθαρίζεται καθημερινά από εμένα. Δυστυχώς το θέαμα που αντίκρισα όταν έφτασα ήταν αποκαρδιωτικό. Όλα τα αυτοσχέδια σπιτάκια, οι ταΐστρες, καθώς και οι ταμπέλες που έχω εκτυπώσει και πλαστικοποιησει και πάνω στις οποίες για να τις προστατέψω γράφω ότι οι γάτες είναι στειρωμένες, δεν βρίσκονταν πλέον στο σημείο όπου ήταν πάντα. 
Μετά από ψάξιμο τα βρήκα όλα πεταμένα μέσα στο ποτάμι χαμηλής ροής, πράγμα απαράδεκτο αν κανείς σκεφτεί και την μόλυνση περιβάλλοντος που κάτι τέτοιο προκαλεί, αλλά και την παρεμπόδιση του έργου μου. Αναγκάστηκα να πάω σπίτι μου και να αλλάξω για να μπω με γαλότσες στο ποτάμι και να διασώσω ο, τι μπορούσα και παιδευόμουν επί δύο ώρες να τα βγάλω και να τα καθαρίσω. 
Στην συνέχεια πήγα βιαστικά στο Α.Τ. Κισσάμου να καταγγείλω το γεγονός και εφόσον μου είπε ο αστυνομικός ότι μπορώ να κάνω την καταγγελία άλλη μέρα έφυγα επειδή  κρύωνα πολύ, αφού ήμουν τελείως βρεγμένη από την όλη επιχείρηση, επέστρεψα σπίτι και θα πάω σήμερα ξανά για να καταγγείλω το γεγονός.
Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τις γάτες έχει και στο παρελθόν παρεμποδιστεί με παρόμοιο τρόπο.
 Δεν γνωρίζω δυστυχώς τον δράστη/τους δράστες, όμως θεωρώ ότι ήταν 
Α) είτε κάποιος που μισεί πραγματικά τις γάτες, αφού το να καταστρέψει και να μεταφέρει όλα αυτά τα αντικείμενα ως το ποτάμι προϋποθέτει σωματική κόπωση
Β) έφηβοι που βαριοντουσαν και ήθελαν κάπου να ξεσπάσουν.
https://maps.app.goo.gl/yBmez4ks9fjFsABX6
Το σημείο όπου ταΐζω τις γάτες βρίσκεται έξω από το συρματόπλεγμα της νότιας πλευράς του Θεοχαράκειου γηπέδου μπάσκετ και δεν φαίνεται από τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: