Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ

Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι του Δήμου Κισάμου που έχασαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με συνέπεια να διακοπή η σύμβαση τους και να απολυθούν, όπως φαίνεται σε όλη την Ελλάδα εκδικάστηκαν παρόμοιες περιπτώσεις και στις περισσότερες το αποτέλεσμα ήταν τα ίδια. Είναι βέβαια λυπηρό να συμβαίνει αυτό μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρουν δουλειά όλοι αυτοί, αλλά και για τον δήμο να συνεχίσει να λειτουργεί δίχως προβλήματα. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου μας, με 5 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, είχαν θεωρητικά τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μονιμοποιηθούν ή να γίνουν αορίστου χρόνου.

Φυσικά όπως διάβασα υπήρχαν και λίγες περιπτώσεις που οι δικαστές βλέποντας σε τι κατάσταση οδηγούμαστε, έδωσαν άλλη μια αναβολή ως και το Φεβρουάριο του 21, αυτό συνέβη στην Πάτρα. Μάλιστα από κοινού με τον δήμο έβγαλαν και μια ανακοίνωση : 
- "Οι εργαζόμενοι που παρέχουν τις υπηρεσίες του σε διάφορες διευθύνσεις του Δήμου Πατρέων ανελλιπώς από το 2018 εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ παράλληλα, διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου."

Απορία μου γιατί δεν συνέβη και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ειδικά τώρα σε περίοδο "πείνας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: