Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΚΙΣΑΜΟΣ Η ΠΡΟΚΑΤΟΥΠΟΛΗ

Δημοτικό στάδιο Κισάμου... ένα και μοναδικό σε ολάκερο το Δήμο Κισάμου και ούτε αυτό μπορούμε να το συντηρήσουμε όπως φαίνεται, αλλά και να το κάνουμε, τουλάχιστον λειτουργικό. Δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες λόγω πανδημίας.. όταν ο όμορος δήμος έχει 14 γήπεδα το ένα καλύτερο από το άλλο, και φυσικά πολύ καλύτερα απο τα δικά μας, αν βάλω και του Πλατάνου μέσα. Τι συμβαίνει λοιπόν και δεν κάνουμε αυτό που πρέπει ή δεν προχωράμε αυτά που έχουν υπογραφεί και ξαναυπογραφεί και τα έχουμε εξαγγείλει όχι μια αλλά ίσαμε 10 φορές; Τα υπόλοιπα 300.000 Ε του ταρτάν, οι κερκίδες, τα κτίρια που θρουλούνε, η περίφραξη με ειδικό προστατευτικό γυαλί, η ανάγκη απόκτηση υπαλλήλου (έστω και 8μηνίτη)!!!

Κρίμα βέβαια γιατί αυτός ήταν και ο λόγος που πάτησαν κάποτε οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Κισαμικός και έφυγαν απο την πόλη, τότε που οι μεν κατηγορούσαν τους δε..... δίχως να ξέρουν (εμείς το ξέραμε) οτι η κατάσταση θα ... συνεχιζόταν. (σιγά το νέο)

9.999,98 Ε είναι το ποσό (ακριβώς) που δαπάνησε ο Δήμος μας για να βάλει δυο νέες αίθουσες προκάτ στο χώρο εκεί... σίγουρα αναγκαίες για τους αθλητές που πρέπει κάπου να αλλάζουν, κάπου να αφήνουν τα πράγματα τους, κάπου να κάνουν το μπάνιο τους.... όμως αυτόματα γεννάτε το ερώτημα τι στο διάολο γίνεται με μας......ότι παλιώνει, οτι δεν το συντηρήσαμε για κάμποσα χρόνια, ότι δεν μπορούμε να το αγγίξουμε σήμερα για διάφορους λόγους ...το αντικαθιστούμε με προκάτ; 
6 κτίρια, κερκίδες, αποθήκες και περίφραξη θρουλούν εδώ και μια 20ετία, είχαμε τον χρόνο και το χρήμα να τα επιδιορθώσουμε...αλλά μάλλον μας συνεπήραν τα προκάτ σχολεία, τα Λύκεια και πάμε να κάνουμε την πρώτη προκατούπολη στην Κρήτη. Άντε και με το καλό ένα προκάτ Δημαρχείο...
Η απορία πάντως παραμένει...πως μπορούν οι άλλοι και δεν μπορούμε εμείς... τι συμβαίνει; 

Υ.Σ Να το σκεφτούν κάποιοι σοβαρά, οτι σε κάμποσα χρόνια θα γεμίσουμε προκάτ, οπότε να μια καλή ευκαιρία για μια νέα επιχείρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: