Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΚΑΠΟΤΕ

Είχα "τάξει" να ψάξω τα αρχεία μου για κάποιες παλιές φωτογραφίες απο την αυτοσχέδια πίστα μότο κρος που ήθελε να δει ο Μ.Λ. Τελικά μετά απο πολύ κόπο βρήκα δυο-τρεις αλλά είμαι σίγουρος οτι είναι πολλές περισσότερες κάπου. Είναι στα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν έρχεται στην Κίσαμο ο Χρήστος Μαργαριτάκης και ανοίγει συνεργείο αυτοκινήτων στη Ηρώων Πολυτεχνείου δίπλα απο το φωτογραφείο Χαλκιαδάκη. Η ιδέα δική του και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έφτιαξαν και την πρώτη πίστα στον Τράχηλα και διοργάνωσαν και αγώνες, μαζί με τον Γιώργο Σημαντηράκη και τον Αντώνη Πολυκανδρίτη, ο Αποστολάκης. (που σίγουρα θα έχουν και κάποιες καλές φώτο απο τότε)
Πάντως πάνω απο 500 άτομα βρέθηκαν μια Κυριακή στον Τράχηλα σε ένα επίσημο αγώνα που είχε και μάλιστα πανελλήνια εμβέλεια μιας και ήρθαν να αγωνιστούν οι καλύτεροι της εποχής στο ΜΧ, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ο Στέλιος Παππάς, ο Στέλιος Σπυριδόπουλος και φυσικά μαζί με τους δικούς μας και κάποιους Χανιώτες προσέφεραν θέαμα...και οι οποίοι συναγωνιζόντουσαν τους επαγγελματίες αναβάτες με εξοπλισμό στρατού... (άρβυλα και φόρμες)

Στην παραπάνω φώτο ο Χρήστος Μαργαριτάκης σε ένα άλμα του, απο εκείνο τον αγώνα.

Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που μπορεί να μας πουν περισσότερα..

3 σχόλια:

Γ.Ζ είπε...

….και που η άμμος κυριε Γιάννη τότε ήταν ολόκληρο βουνό

Unknown είπε...

Ο Χρηστος ετρεξε με ενα sacks 250 μπλε το ειχε φερει καινουριο

Unknown είπε...

Μπραβο Γιαννη ωραιες φωτογραφιες .!
Θυμάμαι τον Γιωργο τον Σημαντηρα να τρέχει στον αγώνα με σκασμενο λαστιχο και να τερματιζει δευτερος αλλά ολοι ελεγαν ότι η νικη ανηκε σε εκεινον !! .