Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 Απολαυστικός διάλογος χθες το μεσημέρι τελευταία μέρα της βδομάδας μάλλον και για τους εργαζόμενους στις καινούργιες εισπρακτικές εταιρείες που παρουσιάζονται σιγά-σιγά στην Ελλάδα, φυσικά νόμιμες...και είναι πλέον τα δικηγορικά γραφεία.
Το τηλέφωνο κτυπά στις 14.00 το μεσημέρι και απο το βάθος ακούγεται μια γυναικεία φωνή
- Καλό μεσημέρι, μήπως είναι εκεί η κυρία Μαρία Παπαδάκη;
- Εδώ είναι αλλά έχουμε δυο, ποια απο τις δυο θέλετε; 
- Μμμμ 
- Από Αθήνα παίρνεται, (βλέπω το νούμερο 210 38...41), ποια είσαστε και τι θέλετε;
- Από δικηγορικό γραφείο τάδε, ονομάζομαι Κ.Μ και η κλήση μας καταγράφεται. μου λέει.
- Τι έγινε έκανε καμιά κανένα φόνο; 
- Όχι κύριε για μια ληξιπρόθεσμη οφειλή, της Μαρίας Παπαδάκη.
- Που υπάρχει η οφειλή; Ρωτώ
- Στην ΔΕΗ; 
- Συγνώμη έχω πληρώσει τους λογαριασμούς πριν απο 5 μέρες ηλεκτρονικά. Έχω τις εντολές στο κινητό μου να σας τις δώσω;
- Όχι το βλέπουμε οτι έχετε πληρώσει, αλλά υπάρχει ένα υπόλοιπο 70 Ε! 
- Εντάξει βάλτε το στον επόμενο λογαριασμό και θα το πληρώσω, ίσως μας ξέφυγε κανένα Έναντι, της λέω. 
- Όχι κύριε έχουμε εντολές απο την ΔΕΗ να κόψουμε το ρεύμα!!
- Τι λες μωρή (αλλάξαμε λίγο τον τόνο) τι θα κάνεις; Τι θα κόψεις;
- .... τσιμουδιά
- Κάνε καμιά τέτοια προσπάθεια και τα λέμε. 
- Καλή συνέχεια (μου απαντά και μου κλείνει το τηλέφωνο).

Φυσικά το δικηγορικό γραφείο κάνει την δουλειά που του ανέθεσε η ΔΕΗ, και η κοπέλα θέλει να είναι ευγενική αλλά συγχρόνως και να με κάνει να χεστώ απο τον φόβο μου (θα σας κόψουμε το ρεύμα) που είναι ευθεία απειλή. 
Για 70 Ε λοιπόν εν καιρώ πανδημίας και σε μια συνταξιούχο 86 χρονών που έχει πληρώσει 60 χρόνια παράλογα την ΔΕΗ και που παίρνει την τρομερή σύνταξη των 334 Ε (τόσο δίνει το ΤΕΒΕ στις χήρες ΚΥΡΙΑΚΟ) θα τις κόψουν το ρεύμα επειδή άργησε ή ξέχασε ή δεν είχε να πληρώσει ένα λογαριασμό ΕΝΑΝΤΙ.
 Η κλήση είναι καταγεγραμμένη και φυσικά σκέφτομαι να πάω σε ένα δικηγόρο (ευτυχώς οι ντόπιοι είναι ακόμα μακρυά αυτά τα αρπαχτικά) μιας και ο νόμος λέει για τις εταιρείες αυτές "Απαγορεύεται να προβαίνουν σε τηλεφωνικές απειλές, προσβολές, παραπλανητική πληροφόρηση και άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας ... κι τα πρόστιμα είναι απο 5.000-50.000... για να τους δώσω τα 70Ε

 Η λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις (γνωστών και ως εισπρακτικών εταιρειών) ρυθμίζεται από το Ν.3758/2009, όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν.4038/2012, και πρέπει να τηρούν τα αναγραφόμενα στην διάταξη ακόμα και τα δικηγορικά γραφεία.... αν δεν το ξέρουν!!! 
Το ερώτημα βέβαια είναι οτι εγώ σήκωσα το τηλέφωνο, τι θα γινόταν αν το σήκωνε μια ταλαιπωρημένη γυναίκα ή παππούς 90 χρονών και τον απειλούσαν οτι για το εξωφρενικό χρέος των 70 Ε θα του κόψουν το ρεύμα Χριστουγεννιάτικα; 
Κυριάκο μου τα χάλια μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: