Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ

Απάντηση σε επιστολή είχε και γραφτεί στον τοπικό τύπο έστειλε ο πρόεδρος του Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου, για τις άδικες όπως χαρακτηρίζει κατηγορίες απο συγκεκριμένο μαγαζί της πόλης. Γράφει λοιπόν στην απάντηση του...
- Ουδέποτε στο παρελθόν ενοχληθήκατε από εμένα ή από κανένα άλλο συνάδελφο μας, με το πρόσχημα, να μη γίνουμε κακοί στη μικρή μας κοινωνία. Αυτό σας άφησε την εντύπωση ότι μπορείτε να ενεργείτε όπως εσείς θέλετε για όποια μέρα και ώρα του χρόνου επιθυμείτε. 
Δημιουργήσατε με τη στάση σας αυτή, ένα εργασιακό μεσαίωνα για τους υπαλλήλους σας και τους συναδέλφους σας.
Ωράρια 365 μέρες το χρόνο από τις 6.00 το πρωί ως τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ήταν κάτι φυσιολογικό για σας. Οι μέρες όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, ο Δεκαπενταύγουστος, η εθνικές επέτειοι, η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της πόλης μας, γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή μας, όπως  η κοίμηση του Μακαριστού   Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη δεν έγιναν ποτέ σεβαστά.
 Οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης τα τελευταία 20 χρόνια έπεφτε στο κενό.
Ανακοινώσεις από θεσμικά όργανα περί τήρησης ωραρίου και αναγκαστικών νέων μέτρων λόγω κορωνοϊού σας άφηναν πάντα αδιάφορους.
 Με ποιο δικαίωμα λοιπόν κύριοι τολμάτε να αμφισβητείτε την ιδιότητα μου ως πρόεδρος νομίμως εκλεγμένος και να με εγκαλείτε ότι λειτούργησα ανέντιμα απέναντι σας.
Τα νέα μέτρα κύριοι είναι πρωτόγνωρα για όλους τους επαγγελματίες και συνάδελφους σας όπου το μέλλον των επιχειρήσεων διακυβεύεται για τα επόμενα χρόνια.
Με την επιστολή που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, ο στόχος σας ήταν μόνο ένας. Να με πλήξετε κοινωνικά και ηθικά καθώς και να αμφισβητήσετε τον θεσμικό μου ρόλο. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι η υπομονή και η ανοχή έχει και αυτή τα όρια της. Ωστόσο σε αυτή τη σχέση με εμένα προσωπικά την επιχείρηση μου και τους υπόλοιπους συναδέλφους, το λάθος είστε εσείς και μόνο εσείς.
Φανταστείτε σε αυτή τη πανδημία και τις δύσκολες στιγμές  που περνάει η χώρα, όλοι μας  να ακολουθούσαμε το δικό σας παράδειγμα ανομίας και μη τήρησης των μέτρων. 
Ωστόσο η καταγγελία που έγινε περί αθέμιτου ανταγωνισμού είναι το μικρότερο πράγμα που σας αναλογεί. Επίσης στη διαμαρτυρία του Ν.Ε.Σ.Κ. που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ δεν στοχοποιούνται και δεν αναφέρονται ονόματα.
 Άλλωστε η μεγαλύτερη αξία για εμένα προσωπικά περιλαμβάνεται από άλλες λέξεις, όπως σεβασμός, κατανόηση, αλληλεγγύη, οικογένεια, οι οποίες δεν καταμετρούνται ούτε με υλικά αγαθά ούτε με χρήματα.
Υ.Γ. διατηρώ το νόμιμο δικαίωμα το οποίο έχω ως πολίτης και ως επιχείρηση για το διασυρμό του ονόματος μου και το μήνυμα που θέλατε να αποτυπώσετε στη μικρή ανεχτική μας κοινωνία.
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε.Σ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: